(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Medzinárodný tábor pre talentované deti bude v Košickej Belej
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Aug 09 2005 - 15:21 GMT
Košice 9. augusta (TASR) - Prvý medzinárodný letný tábor pre talentované deti z krajín V4 pripravuje na východnom Slovensku na 14. - 21. augusta košický Soroptimist International (SI) klub.

"Podobné kluby u nás a vo svete sa zameriavajú viac na podporu hendikepovaných alebo sociálne odkázaných detí, my sme sa rozhodli podporiť mimoriadne talentované," uviedla dnes pre TASR prezidentka košického SI klubu ¼ubica Veselá. Informovala, že do rekreačného areálu Zlatník pri Košickej Belej v okrese Košice - okolie príde 20 nadaných školákov z Čiech, Poľska, Maďarska a Slovenska. Pod vedením lektorov si budú rozvíjať svoje výtvarné, tanečné, hudobné a herecké vlohy. Počas pobytu nacvičia spoločné predstavenie a pripravia výstavu. Popri workshopoch budú mať príležitosť spoznávať aj krásy východného Slovenska, športovať a navštívia divadelné predstavenie.

Podľa Veselej získali prostriedky na tábor z Vyšehradského fondu a začne sa ním medzinárodný projekt, ktorý sa bude realizovať každé leto v rôznych krajinách strednej Európy.

SI je medzinárodné združenie zamestnaných žien i žien v domácnosti, ktoré sa spojili v snahe pracovať nezištne v prospech celej spoločnosti. Na Slovensku založili prvý klub v roku 1995 v Bratislave. Košický klub prijali do celosvetovej organizácie v roku 2003.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/