(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KSK financuje rekreáciu domovákov a detí z krízových centier
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 09 2005 - 19:06 GMT
Košice 9. augusta (TASR) - Počas letných prázdnin absolvuje rekreáciu 700 detí z náhradnej rodinnej starostlivosti, s poruchami správania, z detských domovov, krízových centier a staníc opatrovateľskej služby v Košickom samosprávnom kraji (KSK).

Letné pobyty detí v rekreačných zariadeniach financuje Úrad KSK zo svojho rozpočtu sumou 2,6 milióna korún, informovala dnes hovorkyňa KSK Soňa Jakešová. Za oddychom cestujú deti zo znevýhodneného prostredia do Bojníc, Drienice, Lipian a zariadenia v Mlynčekoch. O program sa im starajú skúsení pedagógovia a psychológovia, ktorí pomáhajú zmierniť boľačky detskej duše.

Pri výbere detí na rekreačný pobyt spolupracoval KSK s úradmi práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré majú v kompetencii sociálnoprávnu ochranu. V pôsobnosti regionálnej samosprávy je Stredisko krízovej intervencie KSK a krízové centrá v Trebišove a Michalovciach. Aj malí klienti z týchto zariadení cestujú za oddychom do vybraných rekreačných zariadení, dodala Jakešová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/