(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
O spôsobe opravy narušeného mosta v Parchovanoch rozhodne KSK tento týždeň
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 16 2005 - 20:47 GMT
Košice 16. augusta (TASR) - Košický samosprávy kraj a odborníci zo Správy ciest KSK ešte tento týždeň rozhodnú, akým spôsobom bude opravený narušený most v Parchovanoch v okrese Trebišov. Na stretnutí s novinármi o tom dnes informoval košický župan Rudolf Bauer.

Silný tok rieky Tople a nánosy kmeňov a konárov stromov po dažďoch v uplynulých dňoch pravdepodobne zapríčinili, že uplynulý týždeň došlo k narušeniu statiky a uzavretiu spomínaného mosta. Voda podmyla základy stredného piliera, ktorý držal 74 metrov dlhý most a celá vozovka tak na ňom klesla asi o meter.

V súčasnosti robia experti meracie práce a skúmajú, v akom stave je statika a pilier mosta. "Zvažujeme všetky alternatívy, aby pri oprave boli efektívne využité finančné prostriedky. Požiadali sme o pomoc aj ministerstvo vnútra, pretože naša finančná sila nie je taká, aby sme mohli dať na opravu mosta niekoľko desiatok miliónov korún," povedal novinárom predseda KSK s tým, že na riešení takejto mimoriadnej krízovej situácie by sa mal spolupodieľať štát.

Most je pre dopravu aj pre peších uzavretý. V súčasnosti je už ale miestna časť obce Božčice, ktorá bola neprístupná v dôsledku poškodenia mosta, sprístupnená asi 20-kilometrovou obchádzkou po poľnej ceste, ktorú cestári upravili v závere minulého týždňa. Kým bude opravený pôvodný most, občania budú môcť využívať náhradné premostenie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/