(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Monitorovací kamerový systém sa na hranici s Ukrajinou osvedčil
@ Aktuálne -> Región     Aug 19 2005 - 12:41 GMT
Petrovce 19. augusta (TASR) - Monitorovací a kamerový systém, ktorý vlani na jeseň nainštalovali v rámci projektu Bezpečné obce v šiestich dedinách pri slovensko-ukrajinskej štátnej hranici, sa podľa starostov obcí a ich obyvateľov osvedčil.

V súčasnosti sú kamery nainštalované už v jedenástich obciach pri hranici. Čoskoro k nim pribudnú ďalšie. "My sme boli prvé obce, vidíme, že sa to osvedčilo, tak sa k projektu pripojili ďalšie obce z mikroregiónu - Choňkovce, Beňatina, Koňuš a Inovce a uvažuje sa s ďalšími obcami. Už je schválený aj rozpočet na obce Orechová, Krčava, Záhor, Tibava a Vyšné Nemecké," uviedol dnes pre TASR starosta Petroviec Pavel Tomčo.

Kamerový systém je napojený na obecné úrady. Počas celého dňa zaznamenáva situáciu v dedinách. Súčasťou projektu bola podľa Tomča aj rekonštrukcia verejného osvetlenia, ktoré teraz svieti po celú noc. Predtým ho samosprávy využívali iba niekoľko hodín vo večerných a skorých ranných hodinách, aby ušetrili peniaze.

Kamerový systém využíva aj polícia, ktorá ak zistí nelegálne prekročenie štátnej hranice, príde overiť, či kamery nezaznamenali pohyb cudzích osôb.

Obyvatelia obcí s umiestnením a využívaním kamier súhlasia. Tvrdia, kto nekradne, alebo nerobí niečo zlé, nemá sa čoho obávať.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/