(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Bauer: Premostenie medzi Parchovanmi a Božčicami bude hotové do 14 dní
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 22 2005 - 21:05 GMT
Košice 22. augusta (TASR) - Medzi obcou Parchovany v okrese Trebišov a jej miestnou časťou Božčice sa dnes začala výstavba dočasného premostenia rieky Topľa. Do dvoch týždňov by mal byť provizórny most postavený, potvrdil predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer.

Celkové náklady na jeho postavenie, zmontovanie a sprejazdnenie predstavujú 4,4 milióna Sk. Poslanci KSK dnes túto sumu odsúhlasili z bežného rozpočtu kraja. Vedenie samosprávy však aj na základe prísľubu predsedu vlády Mikuláša Dzurindu predpokladá, že tieto prostriedky plne pokryje štátny rozpočet.

Od utorka začína KSK rokovania aj o definitívnom variante opravy pôvodného mosta. "Aj na to dnes poslanci schválili prostriedky. Tie posledné alternatívy hovoria, že to bude cez 20 miliónov korún. Uprednostníme to riešenie, ktoré bude rýchlejšie a kde bude aj súhlas správcu toku. V najbližších dňoch budeme o tom intenzívne rokovať tak, aby sa mohlo začať aj s opravou tohto spadnutého mosta," uviedol košický župan.

Bauer očakáva, že na oprave narušeného mosta sa budú spoločne 50 percentami podieľať regionálna samospráva a štát.

Parchovany majú 1920 obyvateľov, z nich 155 žije v miestnej časti Božčice. Jedinou prístupovou cestou medzi obcou a jej mestskou časťou bol most, ktorý poškodili povodne pred necelými dvoma týždňami. Správa ciest KSK narýchlo spevnila a sprístupnila obchádzkovú trasu po poľnej ceste. Tá je však dlhá približne 20 kilometrov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/