(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto Košice za 1.polrok naplnilo rozpočtové príjmy na 51,8 %
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 26 2005 - 22:12 GMT
Košice 26. augusta (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach na svojom rokovaní vo štvrtok okrem iného prerokovali rozbor hospodárenia mesta Košice za 1. polrok 2005.

Za toto obdobie boli dosiahnuté celkové príjmy 1,354 miliardy Sk, čo predstavuje 51,8-% plnenie rozpočtových príjmov.

Celkové výdavky boli čerpané vo výške 1,163 miliardy Sk, teda 44,6–% čerpanie. Prebytok hospodárenia predstavuje 190,51 milióna Sk.

Ako ďalej informovala TASR hovorkyňa košického magistrátu Zuzana Bobriková, v tretej úprave rozpočtu schválili poslanci viac ako 32 miliónov výdavkov v bežnom a takmer 70 miliónov Sk v kapitálovom rozpočte. Sú medzi nimi výdavky na údržbu komunikácií, rekonštrukciu športovísk základných škôl, opravu amfiteátra, Mestský futbalový klub, Mestskú políciu, projekt Mestského informačného systému a na výstavbu komunikácií a kanalizácie v niektorých MČ.

S rozsiahlou diskusiou sa na zastupiteľstve stretla prezentácia ratingového hodnotenia mesta. Slovenská ratingová agentúra zvýšila hodnotenie Mesta Košice o dva stupne škály. Pridelila mu dlhodobé ratingové hodnotenie v kategórií transakcií v slovenských korunách BB- čo predstavuje stabilný výhľad. V kategórii transakcií v cudzích menách majú Košice priradené ratingové hodnotenie B+. Krátkodobé ratingové hodnotenie Mesta Košice je S3, čo je najlepšie možné krátkodobé hodnotenie pre subjekty dosahujúce dlhodobé ratingové hodnotenie BB-.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/