(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košickí mestskí poslanci prvýkrát odsúhlasili odmenu primátorovi
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 26 2005 - 22:15 GMT
Košice 26. augusta (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach na XVIII. rokovaní vo štvrtok po prvýkrát schválili odmenu pre primátora mesta Zdenka Trebuľu. Za dobré výsledky hospodárenia mesta a rapídne zlepšenie ratingového hodnotenia mu odsúhlasili odmenu vo výške jedného mesačného platu.

Poslanci naopak neschválili odmenu pre hlavného kontrolóra, ktorá bola navrhnutá na úrovni 30 percent zo súčtu platov za prvý polrok.

Ako TASR informovala hovorkyňa košického magistrátu Zuzana Bobriková, rozsiahla diskusia sprevádzala žiadosť Lekárskej fakulty UPJŠ a Teologickej fakulty Katolíckej univerzity o odkúpenie Malinovského kasární za symbolickú korunu. Bývalé kasárne získalo mesto bezodplatne ako prebytočný vojenský majetok májovým rozhodnutím vlády SR. Mesto uvažovalo o vypísaní verejnej súťaže na najvhodnejší zámer na využitie týchto objektov. Fakulty oslovili primátora s projektom tzv. Univerzitného mesta, ktorí predstavili dekani oboch fakúlt. Primátor upozornil na legislatívnu nezrovnalosť, keď žiadateľom je Lekárska fakulta UPJŠ, tá však podľa zákona nemá právnu subjektivitu a nemôže robiť právne úkony a zaväzovať sa navonok. Na základe procedurálneho návrhu bolo rokovanie o tomto bode programu prerušené. Primátor prisľúbil k tomuto bodu zvolať mimoriadne rokovanie zastupiteľstva. Predchádzať mu budú vzájomné rokovania všetkých strán, ktoré by mali pomôcť jasne stanoviť ciele i možnosti projektu.

Poslanci schválili rozsiahlu Správu o stave komunikačnej siete a potrebných dopravných stavbách v meste Košice a návrh na spôsob riešenia mestského parkovacieho systému. Mesto vyhlási verejnú obchodnú súťaž, prostredníctvom ktorej bude hľadať strategického partnera na riešenie parkovania.

Mestský parlament súhlasil aj so zmenou a doplnkom územného plánu v lokalitách Nemocnica I. a Nemocnica II. Po zmene sa využitie rozširuje popri občianskej vybavenosti aj na bývanie.

Z rokovania zastupiteľstva primátor stiahol zmenu a doplnky regulačného plánu Námestia osloboditeľov, ktorá je predpokladom výstavby Auparku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/