(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
PONDELOK v športe /hokej, hádzaná/
@ Aktuálne -> Šport     Sep 05 2005 - 16:24 GMT
Hokej: Hlavné ciele Košičanov hrať na novom štadióne a vo finále

Košice 5. septembra (TASR) - Vysoký cieľ - účasť vo finále ročníka 2005/2006 a ďalšie zaujímavosti prezentovali v pondelok predstavitelia hokejového klubu HC Košice na tradičnej predsezónnej tlačovej konferenci v hoteli Slovan.

"Verím, že táto sezóna bude košická! Stanovili sme si dva hlavné ciele: pre nás funkcionárov dokončenie Steel Arény ešte pred play off a to tak, aby posledný domáci súboj dlhodobej časti 3. marca 2006 so Zvolenom sa už hral v novom prostredí a pre hráčov, aby sa v nej hralo aj finále," prezradil na úvod prezident klubu ¼ubomír Veme.

Viceprezident klubu i združenia Košická aréna Anton Jura doplnil: "Cieľ je určite náročný, ale reálny a keď už sa dostaneme do finále treba urobiť maximum, aby sme v ňom boli úspešní." K dostavbe zimného štadióna, ktorý by mali konečne dokončiť po desiatich rokoch, pridal ďalšie informácie: "Práce pokračujú podľa plánu. Do konca jesenného obdobia plánujeme ukončiť práce na vonkajších priestoroch, aby sa mohlo pokračovať v zime vo vnútri. Dokončená je elektrorozvodňa, podarilo sa získať do vlastníctva susediaci Clubhotel, rozbehnú sa práce na samotnej ľadovej ploche. Súčasná čiastka 360 miliónov Sk, ktorou disponuje Združenie, postačí na dokončenie objektu ako hokejového stánku. Pre ďalšie účely vrátane možnosti kandidatúry na MS by bolo potrebných ďalších 150 miliónov. Pri otvorení sa ráta s kultúrnou i športovou časťou, ale detaily sa ešte upresnia."

Od 1. septembra nastúpil do funkcie metodika mládeže a skauta klubu bývalý úspešný tréner Ján Selvek. Aj stiesnené podmienky na hokej totiž poznačili výchovu talentov, ktorú chcú v nových podmienkach dostať na vyššiu úroveň. Spoluprácu s Trebišovom síce Košičania neprerušili, ale od novej sezóny presídlili svoju farmu do Humenného.

Na súpiske HC Košice pre novú je 26 hráčov s vekovým priemerom 25,2 roka. Najstarším je kapitán tímu obranca Juraj Kledrowetz, ktorý pred dvoma mesiacmi dovàšil 35 rokov, najmladším 17-ročný Tomáš Marcinko. Až 17 hráčov je odchovancami Košíc, hoci pred sezónou prišli na východ posily z iných klubov. Rozpočet klubu na sezónu sa zvýšil oproti vlaňajšku z 50 na 60 miliónov Sk, čo podľa riaditeľa klubu Juraja Bakoša zahàňa aj výdavky za prestupy nových hráčov. "Výsledky v príprave mohli byť lepšie i horšie, boli sme však v období hľadania. Prišlo niekoľko nových hráčov a ešte ani teraz nie je celkom jasné v akom zložení jednotlivé formácie začnú hrať. Prvým extraligovým zápasom sa skončilo prípravné obdobie, úvodný žreb je taký aký je, ale vzhľadom na prezentovaný vysoký cieľ mužstva nie je ani podstatný. Všetci sa už tešíme na play off a na to, že budeme hrať na novom zimnom štadióne," povedal tréner Košičanov Dušan Gregor.

***

Hádzaná: Michalovčanky budú oba duely s Nordstrandom v Pohári EHF hrať doma

Michalovce 5. septembra (TASR) - Hádzanárky slovenského vicemajstra z Iuventy Michalovce odohrajú oba zápasy 2. kola Pohára EHF s nórskym Nordstrandom 2000 Oslo na domácej palubovke. Prvý duel odohrajú v piatok 7. októbra, odvetu v nedeľu 9. októbra - v oboch prípadoch v rovnakom čase o 18.00.

Manažér slovenského šampióna z roku 2002/03 Pavol Mačičák prezradil, že s myšlienkou odohrať oba zápasy v centre Zemplína prišiel prekvapujúco súper zo Škandinávie. "Za to, že odohrajú oba zápasy na našej palubovky ani nežiadali žiadne finančné odškodné. Pravdepodobne si chcú spraviť pekný výlet na Slovensko a dostatočne si veria, že cez nás postúpia aj na našej pôde. Nás teda môže tešiť, že atraktívneho súpera ponúkneme našim divákom až dvakrát a samozrejme, že sa pokúsime Nordstrand vyradiť," vyhlásil Mačičák.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/