(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V geriatrickom ústave v Košiciach majú novú monitorovaciu jednotku
@ Aktuálne -> Medicína     Sep 09 2005 - 18:44 GMT
Košice 9. septembra (TASR) - Zvýšiť úroveň starostlivosti o prestarnutých pacientov umožní nová monitorovacia jednotka v hodnote 1,6 milióna korún, ktorú dali dnes slávnostne do prevádzky vo Vysokošpecializovanom odbornom ústave geriatrickom sv. Lukáša v Košiciach.

"V Košiciach i na Slovensku sme urobili v kvalite zdravotnej starostlivosti opäť krok dopredu," povedal v príhovore minister zdravotníctva Rudolf Zajac, ktorý zariadenie spolu s poslancom NR SR Viliamom Novotným otvoril. Ten ministra informoval, že aj keď ide o neziskovú organizáciu, vykázala vlani zisk pol milióna korún, ktoré investovala práve do monitorovacej jednotky. Najbližším cieľom je zriadiť v geriatrickom ústave hospic, ktorý by chceli otvoriť ešte do konca tohto roku, uviedol poslanec.

Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach vznikol v roku 1991 ako štátna rozpočtová organizácia. V apríli minulého roka sa transformoval na neziskovú organizáciu, ktorej zakladateľmi sú Ministerstvo zdravotníctva SR a Arcidiecézna charita Košice.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/