(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prokopovič: Pri privatizácii letísk nebude rozhodovať iba cena
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 12 2005 - 19:28 GMT
Bratislava 12. septembra (TASR) - Pri privatizácii bratislavského a košického letiska nebude jediným kritériom na výber investora ponúknutá cena. "Minimálne rovnako dôležitý bude aj investičný projekt záujemcu vrátane toho, koľko bude chcieť do letísk investovať," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavol Prokopovič.

Podľa neho bude investičný zámer súčasťou zmluvy a pri jeho neplnení bude môcť štát od zmluvy odstúpiť. Letiská sa môžu podľa ministerstva rozvíjať iba so silným partnerom, ktorý do nich investuje miliardy korún. "Kým pred niekoľkými rokmi odlietali z bratislavského letiska denne 3 lietadlá, v súčasnosti je ich na pravidelných linkách a pravidelných charteroch 38 a počet prepravených cestujúcich by mal dosiahnuť v tomto roku 1,2 milióna," zdôvodnil Prokopovič potrebu rozširovania kapacity letiska.

Predbežnú ponuku na privatizáciu 66 % spoločnosti Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s., (BTS) a rovnakého podielu v spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a. s., podalo 8 uchádzačov. Ich mená nechcel Prokopovič prezradiť, povedal však, že ide predovšetkým o konzorciá, ktorých členmi sú vo väčšine prípadov letiskové spoločnosti spolupracujúce s lokálnym partnerom. Z nich by mala riadiaca komisia vybrať 5 až 6 uchádzačov, ktorých zaradí na tzv. shortlist. Podľa Prokopoviča by sa tak malo stať v najbližšom čase. Víťaza tendrov by mala z tohto zoznamu vybrať privatizačná komisia, a to pravdepodobne ešte v tomto roku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/