(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Shortlist záujemcov o letiská v Bratislave a Košiciach bude asi až v stredu
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 12 2005 - 19:29 GMT
Bratislava 12. septembra (TASR) - Shortlist, teda užší zoznam záujemcov o privatizáciu bratislavského a košického letiska, vytvorí riadiaca komisia pravdepodobne až v stredu. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR Tomáš Šarluška.

Komisia pracuje od začiatku výberového konania a jej členmi sú predstavitelia MDPT, Ministerstva hospodárstva (MH) SR, Fondu národného majetku (FNM) SR, bratislavského letiska a privatizačného poradcu, rakúskej Meinl Bank AG. Úlohou komisie je stanoviť presné podmienky, ktorými sa bude riadiť výber uchádzačov o letiská, a zároveň stanoviť technický postup pri tomto výbere. Jej práca sa skončí vytvorením shortlistu záujemcov o bratislavské, ako aj o košické letisko.

Akonáhle riadiaca komisia skončí svoju prácu, vymenuje minister dopravy Pavol Prokopovič privatizačnú komisiu. Tá bude na základe kritérií stanovených riadiacou komisiou vyberať zo shortlistu konečného víťaza privatizácie. Zloženie privatizačnej komisie by malo byť podobné ako zloženie riadiacej komisie. Očakáva sa, že na shortliste bude figurovať 5 až 6 spoločností.

O privatizáciu 66 % spoločnosti Letisko M. R. Štefánika - Bratislava Airport, a. s., (BTS) a rovnakého podielu v spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a. s., sa pôvodne zaujímalo 49 subjektov. Predbežné ponuky predložilo iba 8 spoločností.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/