(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prvá slovenská cesta nového amerického veľvyslanca viedla do Košíc
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 12 2005 - 22:23 GMT
Košice 12. septembra (TASR) - Prvá slovenská cesta nového amerického veľvyslanca v SR Rodolpha M. Valleeho viedla do druhého najväčšieho mesta Slovenska. Stalo sa tak necelé tri týždne po odovzdaní poverovacích listín prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi, čo na dnešnom stretnutí s ambasadorom mimoriadne ocenil primátor Košíc Zdenko Trebuľa.

Hosťa počas prijatia na historickej radnici informoval o situácii a živote v Košiciach. Témami ich rozhovoru bola aj chýbajúca cestná infraštruktúra, pozitívne pôsobenie spoločnosti U. S. Steel na život v regióne a tiež hokej. Vallee bol totiž na Williams College vo Williamstowne v štáte Massachusetts, kde získal bakalársky titul v biológii so zameraním na environmentálne štúdie, kapitánom univerzitného hokejového družstva. Prisľúbil, že do Košíc si nabudúce privezie celý hokejový výstroj a rád si vyskúša tunajší ľad.

Na margo dopoludňajšej návštevy spoločnosti U. S. Steel Vallee priznal, že vzhľadom na svoje predchádzajúce pôsobenie mu problematika hutníctva nie je celkom blízka. Získal však základné informácie o železiarňach a ako uviedol, potešili ho investície spoločnosti do životného prostredia a snaha o znižovanie emisií.

Americký veľvyslanec aj v Košiciach zdôraznil, že jeho osobným cieľom je čo najskôr spoznať krajinu a naučiť sa po slovensky. Zopakoval tiež, že otázka zjednodušenia vízového režimu USA voči slovenským občanom bude prioritou jeho agendy. Ako dodal, bude sa snažiť o spríjemnenie procesu spracovania víz a o to, aby ich konzulárne oddelenie vybavovalo čo v najkratšom čase.

V rámci návštevy Košíc bol dnes ambasador aj hosťom Americkej obchodnej komory a v Štátnej vedeckej knižnici sa stretol so študentmi stredných škôl.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/