(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Po štvrtýkrát sa na Slovensku uskutoční Deň podpory náhradných rodín
@ Aktuálne -> Rôzne     Sep 15 2005 - 06:51 GMT
Košice 14. septembra (TASR) - Po štvrtýkrát pripravilo košické občianske združenie Domov v rodine na 20. septembra Deň podpory náhradných rodín.

Mladí ľudia budú v uliciach miest, ktoré sa pripoja k iniciatíve, predávať za dobrovoľný príspevok srdiečka ako symbol lásky, ktorá deťom bez rodín chýba najviac. Sprievodnou akciou v Košiciach bude 22. septembra tradičný benefičný koncert spojený s predajom výrobkov členov náhradných rodín.

"Chceli by sme dať posolstvo verejnosti, že nie každý môže prijať dieťa z detského domova, ale každý môže pomôcť a určite je medzi nami ešte mnoho ľudí, ktorí ani nevedia, že by mohli byť náhradnými rodičmi a že profesionálne rodičovstvo je zamestnanie," priblížila na dnešnom stretnutí s novinármi zámer organizátorov štatutárka OZ Domov v rodine Eva Lorenzová.

Vlani sa zbierka okrem Košíc uskutočnila v Bratislave, Malackách, Prievidzi, Prešove a v Michalovciach, vyzbieralo sa takmer 100 tisíc Sk. Tento rok iba v Košiciach bude pomáhať 120 dobrovoľníkov z desiatich stredných škôl. "Verejná zbierka je zameraná na to, aby si ľudia viac uvedomili, že asi šesťtisíc detí na Slovensku žije mimo svojej rodiny. Percentuálne je to porovnateľné s ostatnými európskymi štátmi, iné je to, že u nás deti, ktoré nežijú v svojej biologickej rodine, žijú v ústave, na rozdiel od vyspelej Európy, kde žijú v náhradných rodinách," dodala Lorenzová.

OZ Domov v rodine združuje profesionálne náhradné rodiny, podporuje všetky formy náhradného rodičovstva a spája rovnako orientované organizácie. Zbierka je určená na prevádzku Centra náhradných rodín a pre rekreačno-vzdelávacie pobyty náhradných rodín. Ich cieľom je prehåbiť vzťahy medzi deťmi a ich novými rodičmi, poskytnúť rodičom potrebné pedagogické a psychologické zručnosti.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/