(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Flughafen Wien je v užšom výbere záujemcov o bratislavské a košické letisko
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 16 2005 - 07:49 GMT
Viedeň 15. septembra (TASR) - Flughafen Wien AG (FW) je medzi piatimi záujemcami, ktorí sa dostali do užšieho výberu o získanie 66-% podielu v bratislavskom a košickom letisku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na zdroj z rakúskej Meinl Bank. Partnermi FW sú slovenská skupina Penta a rakúska Raiffeisen Zentralbank AG.

Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR však odmietlo uviesť záujemcov, ktorí sa dostali do užšieho výberu z ôsmich účastníkov tendra o letiská s tým, že táto informácia bude zverejnená v nasledujúcich dňoch.

Podľa AP sa do užšieho výberu dostali španielska spoločnosť Abertis Infrastructure S.A., vrátane letiskového operátora TBI Plc a slovenskej finančnej skupiny J&T; konzorcium vedené francúzskou spoločnosťou Vinci S.A. a rakúskou A-WAY; nezávislí partneri Slovenských aerolínii spolu s nemeckým letiskom Kolín-Bonn, kanadskou spoločnosťou SNC-Lavalin Group Inc a rakúskou spoločnosťou AAC Wien; a turecký letiskový operátor Tepe Akfen Ventures.

Spoločnosti, ktoré sa dostali do užšieho výberu, majú doplniť a spresniť svoje ponuky do 15. novembra. Výsledky tendra by mali byť známe v decembri, uviedla agentúra AP.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/