(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Železničná polícia zadržala podozrivého zo šírenia poplašnej správy v Košiciach
@ Aktuálne -> Rôzne     Sep 23 2005 - 13:24 GMT
Bratislava 23. septembra (TASR) - Košická Železničná polícia (ŽP) zadržala vo štvrtok v noci mladého muža podozrivého zo šírenia poplašnej správy o uložení výbušniny. Spôsobil tým dvojhodinové zastavenie železničnej dopravy.

Vo večerných hodinách 22. septembra z telefónneho automatu na košickej autobusovej stanici nahlásil na linke 112 neznámy anonym, že na Železničnú stanicu Košice umiestnil 18 kg výbušniny C4. Uviedol, že pokiaľ ľudia do dvoch hodín neopustia stanicu, odpáli výbušninu. O pár minút svoj výhražný telefonát zopakoval z vestibulu košickej železničnej stanice.

ŽP hneď po prvom telefonáte zastavila železničnú dopravu a začala vyprázdňovať stanicu a nástupištia. So služobnými psami prezreli celý objekt, no žiadnu bombu nenašli. Udalosť si vyžiadala meškanie 15 vlakov osobnej prepravy.

Okolo 22.h polícia zadržala 24-ročného muža z Rudníka podozrivého z týchto výstražných telefonátov. Muž sa pri zadržaní pokúsil o útek, preto voči nemu policajti použili donucovacie prostriedky – hmaty a chvaty sebaobrany. K jeho zraneniu nedošlo. Policajti zaistili daktyloskopické stopy z oboch telefónnych automatov, zvukový záznam z tiesňovej linky 112 a záznam monitoringu vestibulu Železničnej stanice Košice. Podozrivého muža ŽP odovzdala vyšetrovateľovi Úradu justičnej a kriminálnej polície OR Policajného zboru v Košiciach, ktorý začal trestné stíhanie.

TASR o tom informoval hovorca ŽP Jozef Búranský.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/