(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na školách KSK bude Týždeň otvorených dverí
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 23 2005 - 21:05 GMT
Košice 23. septembra (TASR) - K lepšej orientácii rodičov a žiakov základných škôl pri voľbe povolania prispeje Týždeň otvorených dverí stredných škôl, ktorý od 26. do 30. septembra pripravujú v Košickom samosprávnom kraji (KSK).

Každá stredná škola, okrem cirkevných a súkromných škôl, bude otvorená aspoň jeden deň v týždni a bude k dispozícii pre všetky informácie, ktoré rodičia a žiaci potrebujú. "Pripravili sme podujatie aj kvôli tomu, aby si mohli pozrieť svoju vytypovanú školu, vidieť na vlastné oči jej prostredie a informovať sa priamo u riaditeľa a profesorov," uviedol dnes predseda KSK Rudolf Bauer.

Keďže každá z vyše 100 stredných škôl a zariadení v KSK si pripravila infodeň individuálne, záujemcovia by sa mali o konkrétnom programe informovať priamo na vybranej škole, o ktorú majú záujem.

Bauer informoval, že súbežne s Týždňom otvorených dverí vydal v týchto dňoch KSK aj atraktívnu publikáciu o všetkých stredných školách a školských zariadeniach v kraji. Rodičom, žiakom a učiteľom môže poslúžiť ako vynikajúca pomôcka pri orientácii v sieti stredných škôl a pri výbere ďalšieho štúdia. Na 108 stranách čitateľ nájde informácie o študijných odboroch, vybavenosti, výučbe jazykov, histórii a súčasnosti školy. Súčasťou je aj kompletný adresár a zoznam telefonických a e-mailových kontaktov.

Publikáciu si od pondelka budú môcť záujemcovia vyzdvihnúť na Úrade Košického samosprávneho kraja zadarmo a v nasledujúcich dňoch a týždňoch by mala byť k dispozícii aj na základných školách v KSK a na vysunutých pracoviskách úradu regionálnej samosprávy.

Stredné školy a zariadenia prevzal KSK do kompetencie od júla 2002. Len v rokoch 2002 - 2004 investovala regionálna samospráva do školstva na znižovanie prevádzkových nákladov viac ako 200 miliónov korún.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/