(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický samosprávy kraj vydal publikáciu o odpočte svojej činnosti
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 07 2005 - 09:37 GMT
(TASR) - Obyvateľom Košického samosprávneho kraja (KSK) sa v týchto dňoch dostáva do rúk informačná publikácia o pôsobení historicky prvej regionálnej samosprávy.

Brožúra v náklade 6200 kusov obsahuje základné informácie o regióne, o fungovaní a personálnom obsadení Úradu KSK, o pôsobení predsedu i prvého 57-členného zastupiteľstva. Zachytáva tiež najdôležitejšie udalosti, investície a zmeny v KSK v rozpätí rokov 2001 až 2005.

Farebná publikácia s fotografiami, grafickými znázorneniami a ilustráciami komplexne zhàňa aj informácie o financiách a majetku košickej regionálnej samosprávy počas jednotlivých rokov. Samostatné kapitoly sú venované zdravotníctvu, kultúre, školstvu, doprave, informatizácii, regionálnemu rozvoju či zahraničným vzťahom. Vydanie brožúry, ktorá stála zhruba 200 tisíc Sk, zdôvodnil predseda KSK snahou urobiť odpočet činnosti regionálnej samosprávy, ale tiež zvýšením informovanosti občanov. "Pripravili sme viacero publikácií. Okrem odpočtu, kde si občania môžu pozrieť čo sa urobilo za štyri roky, o čom je VÚC, o čom je samosprávny kraj aj publikácie o kultúrnych zariadeniach, o všetkých stredných školách a zariadeniach v našej pôsobnosti. Chystáme i publikáciu o sociálnych zariadeniach," konštatoval Bauer. Upozornenie: TASR ponúka k správe zvukový záznam.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/