(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Bývalá žeriavnička Cingeľová kandiduje na predsedníčku KSK
@ Aktuálne -> Rôzne     Oct 14 2005 - 10:13 GMT
(TASR) - Bývalá žeriavnička spoločnosti U. S. Steel Zuzana Cingeľová, ktorá sa dostala do povedomia verejnosti protestnou hladovkou proti porušovaniu práv zamestnancov tejto spoločnosti a neskôr ako bojovníčka za práva robotníkov a chudobných ľudí, sa chce stať predsedníčkou Košického samosprávneho kraja.

Kandidátnu listinu odovzdala v stredu ako kandidátka Strany priateľov vína. V jej mene sa bude uchádzať aj o kreslo poslankyne KSK. "Vo víne je pravda a pravda zvíťazí," vyhlásila Cingeľová na otázku, čím ju oslovila táto strana, ktorá má sídlo v Očkove v Trenčianskom kraji.

Cingeľová, ktorá žije v Moldave nad Bodvou, je presvedčená, že by bola najlepšou "župankou". "Tie útrapy, ktoré som prežila pre slovenský ľud, ma naučili, ako treba organizovať a rozmýšľať, aby som dosiahla nedosiahnuteľné," dodala.

V minulom roku sa dostala do pozornosti médií protestnými pochodmi, hladovkou pred Úradom vlády SR a požadovaním zvýšenia starobných a invalidných dôchodkov aspoň na 30 percent z platu poslanca Národnej rady SR. Po ukončení hladovky sa rozhodla tlmočiť svoje požiadavky aj v Bruseli, kde sa stretla s ľavicovými i pravicovými europoslancami. V súčasnosti ju zamestnáva najmä vlastný spor s bývalým zamestnávateľom o neplatnosti okamžitého skončenia pracovného pomeru, v ktorom sa sama obhajuje.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/