(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košická zoo má najväčší areál medveďa hnedého v strednej Európe
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Oct 14 2005 - 10:15 GMT
(TASR) - Deväť medveďov hnedých vlastní košická zoo, čo je najviac jedincov tohto druhu v strednej Európe. Doteraz žili v troch oddelených medvedincoch, dnes odstránili elektrický ohradník a skupina pätorčiat (Bubu, Mišo, Cindy, Balu, apík) z roku 2002 zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov a dvojica ich súrodencov z roku 1997 žije spolu.

Podľa riaditeľa zoo Karola Semana sa tým vytvoria lepšie podmienky na ich život v zajatí. Spojením dvoch medvedincov sa totiž rozšírila ich plocha a medvedíky budú viac "zamestnané" životom v kolektíve a spoznávaním a objavovaním okolia a nebudú sa nudiť.

O týždeň - dva vedenie zoo odstráni aj bariéru medzi mladými medveďmi a ich rodičmi, ktorí prišli na svet v roku 1988. Rozlohou 340 krát 30 metrov vznikne najväčší komplex pre medveďa hnedého v strednej Európe, dodal Seman.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/