(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ZŠ na Kežmarskej 28 v Košiciach sa otvára aj rodičom svojich žiakov
@ Aktuálne -> Školstvo     Oct 20 2005 - 10:15 GMT
(TASR) - Základná škola na Kežmarskej ulici 28 v Košiciach je od roku 2003 zapojená do medzinárodného projektu zameraného na zlepšovanie sociálno-emocionálnych vzťahov v európskych školách.

Jedným z nových podujatí, ktorým sa chce priblížiť aj rodičom svojich žiakov a zároveň poďakovať za všestrannú pomoc bol dnešný Deň otvorených dverí. "Školy to v súčasnosti nemajú jednoduché, napriek tomu sme považovali za vhodné predstaviť, čo všetko v škole robíme," priblížila zmysel akcie riaditeľka školy Milena Kačmarčiková.

Od rána využili príležitosť pozrieť sa na svoje učiace sa ratolesti najmä rodičia prváčikov a žiakov prvého stupňa. Hoci tým podľa učiteľky Jozefíny Pástorovej bolo v triedach a na chodbách rušnejšie ako obvykle, všade vládla príjemná atmosféra. Základná škola na Kežmarskej 28 má rozšírené vyučovanie cudzích jazykov a navštevuje ju takmer 640 žiakov.

Rodičia sa dnes až do 18. hodiny mohli zoznámiť aj s prácou krúžkov, prezrieť si výstavu neobvyklých šarkanov z odpadových a prírodných materiálov a ochutnať jedlá, ktoré pripravili deti a učitelia. Súťaživejších nadchlo odhadovanie hmotnosti veľkej tekvice a možnosť otestovať si jazykové schopnosti. Nechýbala prezentácia činnosti školy v rámci spomínaného projektu školského partnerstva. Podporila ho Európska únia v rámci programu Comenius, ktorý je súčasťou širšieho projektu Socrates. ZŠ Kežmarská 28 je jednou z mála základných škôl zapojených v Košiciach do projektu a svojich partnerov má z Grécka, Talianska, Estónska a Holandska.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/