(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Nože a chladné zbrane priblíži výstava Poľovníctvo - Lesníctvo
@ Obchod -> Výstavy     Nov 03 2005 - 16:01 GMT
(TASR) - Prvá výstava nožov a chladných zbraní je súčasťou 2. ročníka medzinárodnej výstavy Poľovníctvo - lesníctvo, ktorá bude v košickom Dome techniky 10. až 12. novembra.

Na ploche 1200 metrov štvorcových sa predstaví 42 vystavovateľov zo Slovenska, Čiech a Maďarska, informovali dnes organizátori na tlačovej konferencii. Výstava je určená poľovníkom, lesníkom, ochranárom prírody, distributérom a predajcom poľovníckych potrieb a má ambíciu osloviť aj širokú verejnosť.

Nožiarska expozícia výstavy priblíži 280-ročnú tradíciu tohto remesla na východnom Slovensku, pričom najlepší exponát ocenia v súťaži Cassovia Top Knieves. Hutnícka fakulta košickej Technickej univerzity pripravuje prezentáciu zameranú na technologický proces "od železnej rudy až po konečný nôž".

Bohaté sprievodné podujatia výstavy sú zamerané okrem iného na prvé skúsenosti z nového zákona o lesoch, ktorý platí už dva mesiace. Ako uviedol na tlačovej konferencii viceprezident Slovenského poľovníckeho zväzu Juraj Ciberej, podobná nová legislatívna norma chýba ako soľ aj v oblasti poľovníctva. O stave lesnej zveri konštatoval, že premnožené sú hlavne medvede a to do takej miery, že hrozí u tohto druhu kanibalizmus. Vakcinácia proti besnote priniesla aj premnoženie líšok, na druhej strane stagnuje populácia zajačej zveri.

Na výstave Poľovníctvo - Lesníctvo nebudú chýbať poľovnícke zbrane a optika a módne prehliadky poľovníckeho a safari oblečenia či poľovníckych šperkov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/