(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Polícia objavila 13 kradnutých áut v Michalovskom a Trebišovskom okrese
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 11 2005 - 14:00 GMT
(TASR) - Dovedna 13 áut pochádzajúcich z krádeže a množstvo zbraní objavila polícia vo štvrtok počas domových prehliadok a obhliadok priestorov a pozemkov v Michalovskom a Trebišovskom okrese.

Polícia vykonala prehliadky na základe poznatkov o trestnej činnosti skupiny osôb, ktorá pôsobila na území troch zemplínskych okresov - Michalovce, Trebišov a Vranov nad Topľou. Išlo o piatich ľudí, ktorí sa zaoberali krádežami motorových vozidiel a ich následnou legalizáciou. Tieto osoby policajti zadržali. V súčasnosti sa uskutočňujú vyšetrovacie úkony a po zadokumentovaní prípadov rozhodnú kompetentné orgány a vznesení obvinenia.

Počas prehliadky v prenajatých priestoroch družstva v Trebišove našli policajti sedem vozidiel (tri Mercedesy, BMW radu 5, dve Audi A6 a VW Passat) a rôzne súčasti k týmto vozidlám. Autá boli rozobrané bez identifikačných znakov a niektoré čerstvo prestriekané. Pri prehliadkach bytov a rodinných domov v obciach Kysta, Stanča, Falkušovce, Remetské Hámre a Lastovce policajti našli a zaistili ďalších šesť vozidiel (tri VW Passaty, Seat Cordobu, Fiat Punto a Peugeot 307) a prístrojové dosky, sedačky, čalúnenia, časti motorov a podvozkov. Zároveň zaistili samopal, perkusnú pištoľ, štyri dlhé guľové zbrane, puškohľady, tlmič, zásobníky a množstvo nábojov rôzneho kalibru, ale aj poľovnícke trofeje a vypreparované chránené druhy zvierat.

TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/