(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prezident SR vyzval občanov, aby nepodceňovali silu svojho volebného práva
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 11 2005 - 15:49 GMT
(TASR) - Politická situácia na Slovensku nie je podľa prezidenta SR Ivana Gašparoviča dobrá. Sklamali ho najmä posledné udalosti v parlamente týkajúce sa údajného kupovania poslancov. Preto apeluje na občanov, aby si uvedomili, že v ich rukách je to, kto zasadne do poslaneckých lavíc.

Uviedol to dnes na brífingu v Košiciach, kde skončil jeho dvojdňový pracovný výjazd na východ krajiny.

"Veľmi ma mrzí, keď niekto povie, ja voliť nepôjdem, aj tak sa nič neudeje. To je to najhoršie, čo môže byť," povedal prezident. Stabilní voliči podľa neho prídu voliť znova a ak potvrdia súčasnú situáciu, obáva sa, že to nepovedie k zlepšeniu. "Čím viac ľudí príde voliť, tým viac ľudí bude aj oprávnených na to, aby sa potom dožadovali plnenia toho, prečo tých poslancov volili. Ak nepôjdem voliť, ak je mi to ľahostajné, tak nemám ani právo na kritiku," konštatoval Gašparovič.

Prezident zdôraznil, že nelobuje za žiadnu politickú stranu. "Lobujem za to, aby na Slovensku bolo lepšie, aby si ľudia uvedomili, že sú súčasťou tejto politiky, či je dobrá či je zlá," dodal.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/