(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Feman prijali za člena Medzinárodnej rady pre tanec (CID) pri UNESCO
@ Kultúra -> Tanec a Balet     Nov 15 2005 - 15:29 GMT
(TASR) - Európsku kultúrnu spoločnosť Feman so sídlom v Košiciach prijali za člena Medzinárodnej rady pre tanec (CID) pri UNESCO na 19. svetovom kongrese tanca. Konal sa 9. - 13. novembra v cyperskej Larnake.

Jediným slovenským zástupcom medzi 350 účastníkmi kongresu z 32 krajín bol riaditeľ Femanu Eduard Buraš. Členstvo v CID nepovažuje za formalitu, ale za významnú príležitosť zviditeľňovať vo svete Slovensko a jeho kultúru. Ako informoval dnes na tlačovej konferencii, umožní to Femanu i mestu a regiónu podieľať sa na medzinárodných projektoch tanca a ďalších medzinárodných kultúrnych aktivitách.

Už v budúcom roku sa stanú Košice organizátorom regionálneho kongresu tanca a budú hostiť skupiny a tanečníkov zo strednej Európy. Pod záštitou CID sa Feman pripravuje aj na Svetový deň tanca, ktorý bude v máji budúceho roku. Buraš nevylúčil v budúcnosti ani zorganizovanie svetového kongresu tanca.

V Larnake rokoval riaditeľ Femanu so zástupcami gréckeho mesta Patras, ktoré bude mať v roku 2006 štatút Európskeho kultúrneho mesta. V septembri by sa tam mali prezentovať východoslovenské súbory.

CID-UNESCO prejavila záujem o Feman aj vďaka jeho každoročnému tradičnému podujatiu v Košiciach a na východnom Slovensku - Festivalu kultúry európskych národov a národností, na ktorom sa v septembri zúčastnil cyperský súbor.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/