(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V predvečer Dňa študentstva ocenili najlepších študentov Košického kraja
@ Aktuálne -> Školstvo     Nov 16 2005 - 15:51 GMT
(TASR) - Skupinu vynikajúcich študentov stredných škôl Košického kraja ocenili dnes na slávnostnej akadémii v predvečer Dňa študentstva za humánne činy, výborný prospech a výrazné celoštátne a medzinárodné úspechy pri reprezentácii škôl.

Medzi početnými sponzormi vznikajúcej tradície v regionálnom školstve nechýbal minister financií Ivan Mikloš, ktorý prevzal nad oceňovaním záštitu a poskytol vecný dar.

"Som rada, že zakladáme tradíciu v regionálnom školstve s cieľom oceniť najlepších študentov a dávať pozitívne vzory," uviedla pre TASR za organizátorov prednostka Krajského školského úradu Helena Jeníková. Pripomenula, že do oceňovania zapojil KŠÚ aj primátorov miest, z ktorých študenti prišli - Košíc, Gelnice, Spišskej Novej Vsi, Moldavy nad Bodvou, Rožňavy, Trebišova a Veľkých Kapušian.

Študent Strednej priemyselnej školy (SPŠ) stavebnej v Rožňave ¼ubomír Hlaváč prevzal ocenenie za humánny čin, keď vlani v máji v nočných hodinách zachránil podaním prvej pomoci pred smrťou 19-ročného muža, ktorého zrazilo auto. Nataša Burcinová z košického Gymnázia Park mládeže je nielen vynikajúcou študentkou, ale vlani našla a odovzdala peňaženku s väčšou sumou peňazí.

Ïalších stredoškolákov ocenili za prospech a reprezentáciu školy. Zuzana Majorošová zo SPŠ hutníckej na Alejovej ulici v Košiciach napríklad zvíťazila v národnej ekologickej súťaži prácou Vplyv hutníckej výroby na ekosystémy a postúpila do medzinárodného kola v Poľsku. Róbert Andrássy z košického Gymnázia Opatovská sa dlhodobo venuje astronómii so špecializáciou na astrofotografiu. V rámci stredoškolskej odbornej činnosti pozoroval vlani prechod Venuše pred Slnkom a napísal o tom zaujímavú prácu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/