(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Generálny prokurátor dnes vypovedal pred disciplinárnou komisiou ÚS
@ Aktuálne -> Verejná správa     Nov 21 2005 - 18:24 GMT
(TASR) - Pred Disciplinárnou komisiou Ústavného súdu SR dnes vypovedal generálny prokurátor SR Dobroslav Trnka. Jeho výpoveď sa týkala dopravného priestupku ktorého sa dopustil 13. januára v Pezinku, pričom návrh na disciplinárne konanie podal Trnka sám proti sebe.

Ide o prvý prípad disciplinárneho konania voči generálnemu prokurátorovi.

Päťčlenná komisia ústavných sudcov dnes síce dospela k rozhodnutiu, o jej návrhu však definitívne rozhodne až plénum ÚS. Trnkovou kauzou by sa malo zaoberať na neverejnom zasadnutí 1. decembra. TASR o tom informoval poradca ÚS pre styk s verejnosťou Štefan Németh. V čase prijatia Trnkovho návrhu na ďalšie konanie sa predseda ÚS vyjadril, že generálnemu prokurátorovi hrozí napomenutie alebo písomné napomenutie. K prípadným peňažným sankciám sa nevyjadril. Preloženie na nižšiu prokuratúru by bolo podľa Mazáka zásahom do kompetencií parlamentu, pretože generálneho prokurátora volí NR SR.

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka jazdiaci na audi spôsobil 13. januára večer o 20.35 h v Pezinku dopravnú nehodu. ¼ahko sa pri nej zranili dvaja ľudia, on sám zranený nebol. Príčinou kolízie bolo, že Trnka nedal na križovatke prednosť v jazde škodovke. Dopravní policajti nehodu zadokumentovali a objasnili v rovine priestupku. Prítomnosť alkoholu nezistili ani u jedného z vodičov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/