(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Cingeľová chcela zachrániť iných pred hanbou z posledného miesta vo voľbách
@ Aktuálne -> Verejná správa     Nov 28 2005 - 15:35 GMT
(TASR) - Za malý zázrak označila svoje volebné výsledky v "županských" voľbách v Košickom kraji bývala žeriavnička U.S. Steel a teraz nezamestnaná Zuzana Cingeľová z Moldavy nad Bodvou v okrese Košice - okolie.

"Kandidovala som len preto, aby sa iní nemuseli hanbiť, že skončili na poslednom mieste," uviedla dnes pre TASR Cingeľová. Namiesto toho skončila v konkurencii deviatich kandidátov so ziskom vyše 2000 hlasov na 7. mieste za takými menami ako MUDr. Marián Biľo, či MUDr. Dagmar Takácsová, ktorí mali podporu straníckych centrál a veľkoplošné plagáty.

Na otázku koho volila, odpovedala, že pani Múdru. Nespresnila však, či tým myslela seba, alebo kandidátku SMK Rozáliu Múdru.

Cingeľová sa súdi s U.S.Steel Košice o neplatnosti ústnej výpovede z práce. Už dlhý čas je bez príjmu. Podľa vlastných slov trie biedu a rastú jej dlhy za elektrinu a vodu. "Pomoc mi prisľúbili z medzinárodnej organizácie pre ľudské práva v strednej Európe a aby som nehladovala, majú mi tento týždeň doniesť trochu bravčového mäsa," informovala Cingeľová.

V polovici januára bude mať bývalá kandidátka na "županku" ďalšie pojednávanie na košickom súde, ktorý odmietol prijať predbežné opatrenie, aby jej firma do rozsudku vyplácala mzdu. Neplatnosť ústnej výpovede jej údajne potvrdili aj v bratislavskom Ústredí práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Keďže nemá o skončení pracovného pomeru žiadny doklad, nemôže sa vraj zaregistrovať na úrade práce.

Cingeľová už podala aj trestné oznámenie na prokurátora pre psychické týranie, avšak z krajského policajného riaditeľstva jej prišla zamietavá odpoveď.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/