(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vo Veľkých Kapušanoch otvorili Centrum pre deti a mládež Junior
@ Aktuálne -> Región     Dec 06 2005 - 16:43 GMT
(TASR) - Mikulášsky darček v podobe Centra pre deti a mládež Junior dostalo dnes 10 tisíc obyvateľov Veľkých Kapušian v Michalovskom okrese.

Centrum vzniklo rekonštrukciou bývalých priestorov tamojšieho kina. "Rekonštrukčné práce len v materiáloch si vyžiadali vyše 320 tisíc korún, z toho štvrť milióna sme získali v rámci grantu z ministerstva financií, zvyšok tvorili vlastné prostriedky," uviedol pre TASR riaditeľ Mestského kultúrneho strediska vo Veľkých Kapušanoch Štefan Toviš. Dodal, že značnú časť prác zrealizovali v rámci aktivačných prác nezamestnaní.

V centre, ktoré má slúžiť hlavne deťom a mladým ľuďom na voľnočasové aktivity, je šesť stálych expozícií. Sú zamerané na ochranu životného prostredia, boj proti drogám, alkoholizmu a kriminalite, zdravotnícku osvetu a pod. Centrum tvorí aj konferenčná sála, tanečné a výtvarné dielne, kluby pre mladých a pod.

Na realizácii centra sa okrem tamojšej samosprávy podieľalo aj Rómske občianske združenie Boh je láska.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/