(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V košickej ZOO sa začala akcia Vianočná adopcia zvierat
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Dec 09 2005 - 17:32 GMT
(TASR) - Rovných päťdesiat zvierat košickej ZOO získalo v tomto roku adoptívnych "rodičov", ktorí im zabezpečili prostriedky na ročnú kàmnu dávku.

Celkove je k dnešnému dňu adoptovaných približne 60 zvierat. Počas decembra pokračuje súťažná akcia Vianočná adopcia, ktorú vyhodnotia v polovici januára budúceho roku. Podľa riaditeľa ZOO Karola Semana najväčší záujem o zvieratká majú deti a školy, ktoré po celý rok môžu navštevovať svojho zverenca a starať sa o neho.

Najčastejšie si žiaci adoptujú kozy kamerunské, u ktorých je ročné adoptívne len 500 korún. V ZOO im za ne kupujú seno na zimu, pretože v lete sa môžu pásť. Mnohonásobne vyššia je cena napríklad u medveďa hnedého. Jedno z košických medvedích pätorčiat z Guinnessovej knihy rekordov si v roku 2002 adoptovala spoločnosť U.S. Steel a v tomto roku mu prispela na krmivo sumou 75 000 korún.

S adopciou zvierat začali v košickej ZOO v roku 2000 a v apríli tohto roku už dosiahla suma takto získaných prostriedkov jeden milión korún. Adoptovaných bolo 334 zvierat 178 adoptívnymi "rodičmi".


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/