(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Atletika: Vedenie Obalservisu Košice viac čakalo od vytrvalcov Vanka a Matanina
@ Aktuálne -> Šport     Dec 14 2005 - 16:11 GMT
(TASR) - Atletický oddiel Obalservis Košice patril na stredných a dlhých tratiach aj tento rok medzi špičkové slovenské kluby. Dres tohto košického klubu obliekajú okrem iných aj známi slovenskí reprezentanti - vytrvalci Miroslav Vanko a Marcel Matanin. Hoci vedenie Obalservis Košice s ich výkonmi nebolo vždy spokojné, obaja v službách spomínaného klubu zostávajú aj v budúcom roku a ich hlavným cieľom bude výraznejšie sa presadiť v európskej konkurencii v behu mužov na 10 km, respektíve v maratóne. "Tohtoročná sezóna bola pre nás jubilejná desiata od vzniku nášho klubu," uviedol bývalý úspešný československý vytrvalec Pavol Madár, ktorý v súčasnosti pôsobí v košickom Obalservise ako tajomník. "Ak ju mám hodnotiť celkovo, pokladal by som ju za úspešnú, hoci v niektorých disciplínach máme ešte rezervy. Najviac nás tešia výkony juniorky Kataríny Beréšovej, ktorá patrí k naším najväčším talentom, čo v septembri dokázala aj 8. miestom na MS v behu do vrchu na Novom Zélande," pokračoval Pavol Madár.

Ako tajomník Obalservisu ďalej uviedol, ľudia vo vedení tohto športového klubu trochu viac čakali od spomínanej dvojice skúsených reprezentantov, od Miroslava Vanka a Marcela Matanina. "Je pravda, že v tomto roku sme od našich dvoch profesionálnych bežcov čakali trochu viac," otvorene hodnotil Pavol Maďar výkony známych reprezentantov SR v atletike. "Aktuálnym cieľom Miroslava Vanka je splniť limity na budúcoročné ME v behu mužov na 10 km a hlavnou úlohou Marcela Matanina je splniť limit na ME 2006 v maratóne. Preto budeme ich výkonnosť počas celej sezóny veľmi pozorne sledovať," tvrdil Madár.

"Celý tréningový proces, ako aj samotné štarty na domácich a zahraničných pretekoch, máme plne zabezpečené aj vďaka nášmu hlavnému sponzorovi Obalservisu. Preto by bolo dobré, keby pretekári dokázali aj v budúcnosti šíriť dobré meno nášho sponzora," dodal tajomník Madár.

Milan Petrenko, zástupca Obalservisu, pri bilancovaní tohtoročnej bežeckej sezóny všetkých atlétov v ich drese potešil. "Tento rok sme mali vyrovnaný rozpočet a aj budúci, miliónový, je už tiež zabezpečený," ubezpečil všetkých Milan Petrenko, ktorý vzápätí dodal, že ambíciou košického klubu je naďalej vyhľadávať mladé talenty a hlavným cieľom košických bežcov - vytrvalcov je, aby atléti vo farbách Obalservisu na stredných a dlhých tratiach aj naďalej hrali na domácich a medzinárodných podujatiach prvé husle a aby na nich tradične zbierali vavríny pre najlepších.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/