(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Počítačovú učebňu pre telesne postihnutých a nezamestnaných otvorili v Rožňave
@ Aktuálne -> Región     Dec 16 2005 - 16:27 GMT
(TASR) – V poradí už tretiu počítačovú učebňu na Slovensku pre telesne postihnutých, sociálne slabých, nezamestnaných a inak znevýhodnených občanov otvorili dnes v Zariadení opatrovateľskej starostlivosti v Rožňave.

Trinásť počítačov a možnosť organizovať počítačové kurzy získalo mesto v rámci projektu Šanca bez bariér a vďaka svojej účasti vo finále súťaže miest a obcí Slovenska Oskar bez bariér, informoval primátor František Kardoš.

Prístup do učebne je bezbariérový. Záujemcovia o kurzy ich budú môcť absolvovať zadarmo. Získané zručnosti v informačných technológiách im môžu pomôcť nájsť si prácu. Počas pol roka by sa v učebni v Rožňave malo v oblasti práce s počítačom vyškoliť viac ako 130 ľudí.

Projekt Šanca bez Bariér realizuje Neinvestičný fond Mosty v spolupráci so sponzormi a spoločnosťou Microsoft, ktorá na podporu výučby počítačových zručností poskytla v rámci svojej iniciatívy Potenciál bez hraníc grant vo výške takmer dva milióny korún a softvér v hodnote pol milióna korún.

Prvú počítačovú učebňu otvorili v auguste v Piešťanoch a druhú začiatkom tohto týždňa v mestskej časti Bratislava – Petržalka. Len v učebni v Piešťanoch od jej otvorenia sa počas 160 hodín výučby vyškolilo viac ako 60 prevažne telesne postihnutých občanov. Viacerí záujemcovia navštívili niekoľko kurzov a osvojili si tým nielen základy práce na PC, ale aj základy práce s programami MS Word a MS Excel.

Počítačové kurzy vo všetkých troch centrách sú bezplatné a po ich absolvovaní získajú účastníci špeciálny certifikát. Školitelia záujemcom tiež pomôžu zostaviť si profesionálny životopis alebo prostredníctvom elektronickej pošty komunikovať s potenciálnymi zamestnávateľmi.

"Pri práci na počítači sa strácajú rozdiely medzi zdravými a handicapovanými. Pevne dúfam, že vedomosti a zručnosti, ktoré záujemcovia počas kurzov získajú, im pomôžu nadobudnúť sebavedomie a možno aj nájsť nové uplatnenie v spoločnosti," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft Slovakia Róbert Šimončič.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/