(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hádzaná: Slováci odštartovali záverečný blok prípravy bez Vala, no s Demovičom
@ Aktuálne -> Šport     Jan 04 2006 - 15:41 GMT
(TASR) - Slovenskí hádzanári odštartovali v Michalovciach v stredu večer záverečnú fázu prípravy pred historickou účasťou na majstrovstvách Európy vo Švajčiarsku. V rámci záverečného bloku zverencov Petra Hatalčíka čakajú aj dva prípravné zápasy s Ukrajinou (7. a 8. januára) v Užhorode a dve stretnutia s usporiadajúcou reprezentáciou šampionátu (14. a 15. januára) v Bratislave a Modre.

Slovenský kouč pozval k Zemplínskej šírave 19 hráčov, spojka bundesligového Melsungenu Daniel Valo sa pripojí k spoluhráčom až v piatok, lebo v úvode nového roka ho zamestnali príjemné starosti s prvým prírastkom jeho rodiny synčekom Filipom. Aj napriek jeho neúčasti sa však pod Hatalčíkovým dozorom pripravuje rovná devätnástka, lebo svoj sľub morálnej podpory plní jeden z kľúčových hráčov historického postupu Stanislav Demovič, ktorého zlomenina ruky síce vyradila na niekoľko mesiacov, no atmosféru šampionátu i prípravu pred ním si nechce nechať ujsť.

"Začneme základným kondičným blokom, až potom prejdeme na kombinácie a taktiku," informoval tréner Hatalčík a pokračoval: "Na Ukrajincov sa nijako špeciálne pripravovať nemienime, dôležité bude, aby sme si my všetko podstatné odskúšali. Každý test s jedným z ostatných pätnástich účastníkov ME bude pre nás mimoriadne osožný."

Ukrajincov čaká v A-skupine v St. Gallene domáce Švajčiarsko, Poľsko a Slovinsko.

Slováci budú účinkovať v B-skupine "smrti" a v Bazileji sa postupne stretnú s majstrami sveta z roku 2001 Francúzmi, obhajcami titulu majstra Európy Nemcami a úradujúcimi majstrami sveta Španielmi. "Poznáme už aj kompletné plány prípravy našich súperov a zabezpečili sme, aby sme mali k dispozícii nahrávky z ich najčerstvejších stretnutí," dodal Hatalčík. Jeho zverenci budú vo Švajčiarsku v úlohe absolútneho nováčika 7. ME a čaká ich aj historická premiéra v samostatnej ére na jednom z trojice vrcholných podujatí (ME, MS, OH).

Nominácia SR na záverečný blok prípravy na ME:
brankári: Richard Štochl (Dunaferr SE/Maď.), Michal Meluš (PLER Budapešť/Maď.), Martin Pramuk (KK Nyíregyháza/Maď.)
pivoti: Peter Hlavtúr (BSV Bern/Švajč.), Pavol Jano (KK Nyíregyháza/Maď.), Tomáš Mažár (Tatran Prešov)
krídla: Tomáš Straňovský (VfB Forcheim/Nem.), Pavol Polakovič (Barakaldo CB/Šp.), Martin Straňovský (Ademar Leon/Šp.), Radoslav Antl (Grasshopper Zürich/Švajč.)
spojky: Martin Farkašovský, Ján Kolesár (obaja 1. MHK Košice), Michal Jančo, Peter Tumidalský (obaja Tatran Prešov), Peter Zaťko, Martin Mataš (obaja MŠK Považská Bystrica), Rastislav Tabačko (BM Antequera/Šp.), Peter Kukučka (Dunaferr SE/Maď.), Daniel Valo (MT Melsungen/Nem.)

Program prípravných duelov SR pred ME:
sobota, 7. januára: Ukrajina - SR (16.30/Užhorod)
nedeľa, 8. januára: Ukrajina - SR (13.30/Užhorod)
sobota, 14. januára: SR - Švajčiarsko (18.30/Bratislava)
nedeľa, 15. januára: SR - Švajčiarsko (10.30/Modra)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/