(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výstava fotografií Herľany 2005 v Galérii KOS / Pripomeňte si atmosféru babieho leta
@ Kultúra -> Výstavy     Jan 13 2006 - 15:28 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS) nadväzujúc na minuloročnú úspešnú prezentáciu talentovaných neprofesionálnych umelcov pripravilo pre širokú verejnosť výstavu fotografií z medzinárodného plenéra ´Herľany 2005´.

Výber toho najlepšieho, čo sa nadšeným fotografom podarilo počas trojdňového pracovného stretnutia vytvoriť, si máte možnosť vychutnať už v dnes (13. Januára 2006) v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici. Vernisáž výstavy sa uskutoční o 16. 30 hod.

Na plenéri, ktorý sa konal 23. – 25. septembra minulého roku, sa stretlo takmer štyridsať zanietených účastníkov. Nechýbali Košičania, no svojou účasťou potešili i zástupcovia z okresu Rožňava, Spišská Nová Ves či Sobrance. Obohatením bola i aktívna tvorivá činnosť zahraničných fotografov. Svojím stvárnením krásna tak zaujali účastníci z Maďarska, Poľska a Rumunska.

Program plenéra bol orientovaný prevažne na prácu v teréne a najčastejším objektom záberov sa tak prirodzene stala erupcia gejzíru. Lektormi zadanej témy „Oči – oká okolo nás“, sa neprofesionálni umelci zhostili s naozaj veľkou dávkou invencie.

Podľa záujmu si mohli fotografi vyskúšať i fotografovanie aktu so štúdiovou zábleskovou technikou vo vytvorenom „ateliéri“. Cennými radami ich prácu korigovali lektori Jozef Česla (umelecký fotograf zo Starej ¼ubovne) a Miroslav Černý (vedúci fotoklubu K-91).

Nesporným prínosom podujatí takéhoto charakteru je možnosť vzájomnej konfrontácie tvorby a výmeny skúseností v oblasti klasickej i digitálnej fotografie.

Povinnosťou účastníkov plenéra bolo odovzdať do depozitu KOS v Košiciach dve vytvorené práce. Na výstave Vám ponúkneme výber tých najzaujímavejších.

Nenechajte si ujsť príležitosť pripomenúť si a nasať jedinečnú atmosféru krásnych dní babieho leta.

Andrea NITKULINCOVÁ


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/