(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zajac sa bude osobne informovať o zdravotnom stave vojaka Farkaša
@ Aktuálne -> Rôzne     Jan 20 2006 - 15:42 GMT
(TASR) - Minister zdravotníctva Rudolf Zajac dnes popoludní letí do Košíc, aby sa osobne informoval o zdravotnom stave zachráneného vojaka nadporučíka Martina Farkaša.

Rezortný šéf s hlbokým poľutovaním prijal správu o včerajšej leteckej tragédii, pri ktorej prišli o život slovenskí vojaci. Zároveň ďakuje všetkým členom Záchrannej služby Košice, ktorí pri rýchlom zásahu preukázali maximálnu mieru profesionality a výrazne pomohli aj pri určení presného miesta nešťastia. Minister oceňuje aj operatívnosť maďarských záchranárov, ich vzájomnú súčinnosť s košickými kolegami.

Informáciu TASR poskytla Eva Slováková z Komunikačného odboru MZ SR.

Slovenské vojenské lietadlo AN-24 sa vo štvrtok krátko po 19.30 h zrútilo pri maďarskej obci Hejce približne päť kilometrov od slovenských hraníc. Podľa slovenských oficiálnych informácií bolo na palube 43 osôb: 28 vojakov vracajúcich sa v rámci rotácie z vojenskej misie v Kosove, sedem osôb poskytujúcich metodickú pomoc a osem členov posádky. Maďarská polícia dnes informovala, že nehodu prežil jediný človek, ktorého odviezli do nemocnice v Košiciach.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/