(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Silný nárazový vietor a sneženie skomplikovali situáciu na Zemplíne
@ Aktuálne -> Región     Jan 23 2006 - 09:23 GMT
(TASR) - Chladné počasie, silný nárazový vietor a sneženie skomplikovali včera situáciu na zemplínskych cestách. Prvý kalamitný stupeň vyhlásili predpoludním cestári v okrese Trebišov, informovala dispečerka trebišovskej Správy ciest Košického samosprávneho kraja Valéria Ballová.

Vplyvom vetra sa na prístupových cestách v obciach Východoslovenskej nížiny vytvárali celý deň snehové jazyky a miestami aj záveje. Cesty sú zjazdné, hoci s problémami a v niektorých úsekoch len v jednom jazdnom pruhu.

Na komunikácie nasadili cestári šípové pluhy, radlice a sypače. Najzložitejšia bola situácia pri obciach Novosad, Kysta, Hrčeľ a Veľaty, silný vietor vyfukuje miestami aj hlinu z polí.

Napoludnie sa zhoršila situácia aj v Michalovskom okrese, najmä v oblasti Tušíc, Ložína, Laškoviec, Krivoštian a Drahňova. Pri Kucanoch na hranici s Trebišovským okresom museli sprejazdňovať cestu II. triedy snehovou frézou, informoval michalovský dispečer Ján Bodnár. Všetky komunikácie sa podarilo udržať zjazdné.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/