(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V piatok o 12. h uplynie termín na podanie dodatočných ponúk na kúpu letísk
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Jan 26 2006 - 16:38 GMT
(TASR) - V piatok o 12.00 h uplynie termín na podanie dodatočných finančných ponúk konzorcií TwoOne a Abertis v 3. kole medzinárodného tendra na kúpu 66 % akcií letísk v Bratislave a Košiciach.

Po uplynutí termínu, o 12.00 h, otvoria na pôde Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR za prítomnosti notára a novinárov obálky v ponukami, informoval TASR poradca a hovorca ministra, Tomáš Šarluška.

Minister dopravy Pavol Prokopovič listom vyzval tento týždeň finálnych záujemcov o privatizáciu letísk v Bratislave a Košiciach, konzorciá TwoOne a Abertis, aby predložili svoje konečné finančné ponuky do piatka 27. januára 2006 do 12.00 h. Výzva dvom uchádzačom o letiská nadväzovala na rozhodnutie Koaličnej rady zo štvrtka minulý týždeň, ktorá súhlasila s privatizáciou 66-% podielov v bratislavskom a košickom letisku s tým, že dvaja uchádzači, ktorí predložili najvyššie ponuky, budú mať možnosť vylepšiť ich v rámci užšej súťaže. Privatizačná komisia odporučila začiatkom januára ako najlepšiu ponuku z medzinárodného tendra konzorcium TwoOne, pozostávajúce z viedenského letiska Schwechat, rakúskej Raiffeisen Zentral Bank AG a slovenskej finančnej skupiny Penta. Druhú najlepšiu ponuku predložilo konzorcium vedené španielskou spoločnosťou Abertis.

Rozdiel medzi dvoma najvyššími ponukami bol 2,5 bodu, informoval minulý týždeň minister Prokopovič. Uviedol tiež, že pri vyrovnanosti ponúk, pri ktorých rozdiel bol nižší ako 3 %, lepšie kritérium, než to - kto dá ešte navyše do štátneho rozpočtu, neexistuje. "Kto dá viac, bude odporúčaný," konštatoval.

Posledné slovo pri určení víťaza medzinárodného tendra, teda investora, ktorý získa 66 % akcií bratislavského a 66 % akcií košického letiska, má vláda SR.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/