(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tanec medzi črepinami je výpoveďou Marka apáka
@ Kultúra -> Tanec a Balet     Jan 27 2006 - 15:27 GMT
Marek apák privezie do Košíc svoju novú produkciu. V dielni obľúbeného herca vzniklo tentoraz strhujúce folklórne tanečné divadlo Tanec medzi črepinami.

Na jeho naštudovaní spolupracovali slovenské špičky - choreograf Ervín Varga i pedagóg VŠMU Stano Marišler. Na scéne okrem M. apáka tancujú sólisti S¼UK-u a tanečníci skupiny Partia (študenti 4. ročníka a absolventi tanečnej fakulty VŠMU).

"Predstavenie je netypické tým, že Marek, ktorý je vynikajúcim hercom, ukáže druhú tvár svojich umeleckých schopností. Na scéne pritom strieda tanec s hovoreným slovom a neschádza z nej počas celého predstavenia," povedal režisér diela E. Varga, ktorý je Košičanom známy aj svojou dlhoročnou spoluprácou s tunajšími folklórnymi súbormi. "Toto tanečné divadlo je Markova výpoveď zo života. Je o vzťahoch, láske. Sú to tanečné impresie spojené krásnou, vzrušujúcou hudbou, so strhujúcim tempom, rytmickými variantmi a predovšetkým perfektnými výkonmi tanečníkov."

E. Varga je presvedčený, že skåbenie fascinujúcej muziky, silných emócií a vynikajúcich výkonov osloví široké publikum. "Určite to osloví od najmladšej po najstaršiu generáciu."

Choreografa a režiséra počas študovania predstavenia najviac fascinovala húževnatosť a vytrvalosť Marka apáka. "Od augusta trénoval 3-4-krát denne, soboty, nedele... On totiž zo scény nezíde ani na sekundu. A to nie je maličkosť," dodáva Varga.

Súťažte o lístky s www.cassovia.sk...

ZDROJ: (ato) Korzar.sk


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/