(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Otvorenie štvorvýstavy ELMAT - GASMAT - OZAMO - TZB
@ Obchod -> Výstavy     Apr 10 2002 - 08:24 GMT
Prvá košická výstavná spoločnosť pripravila v dňoch 24. - 26. 4. 2001 štvorvýstavu ELMAT - GASMAT - OZAMO - TZB v priestoroch haly Cassosport na Výstavnom a všešportovom areáli.

V prípade ELMAT-u ide o 6. ročník výstavy elektroinštalačných materiálov, priemyselnej elektroniky a elektroniky. GASMAT je 6. ročník výstavy zariadení a technológií pre výrobu, rozvod a spotrebu priemyselných plynov. Rovnako už 6. ročník má i výstava OZAMO, ktorá je zameraná na prostriedky ochrany a zabezpečenie majetku a osôb. Novinkou je výstava TZB, ktorá sa zaoberá prezentáciou firiem zameraných na technické zariadenia budov.

Ako uviedol riadteľ Prvej košickej výstavnej spoločnosti Ing Peter Kubovčík, cieľovou skupinou návšetvníkov sú ľudia, ktorí pôsobia v stavebníctve, obchodníci s elektroinštalačnými materiálmi, s elektrotechnikou, elektronikou, ale aj s plynovými kotlami, klimatizačnými zariadeniami, čerpadlami a príbuznými technológiami, taktiež zamestnanci spoločností, zaoberajúcimi sa ochranou osôb a majetku. Na svoje si prídu aj stavitelia domov, prípadne ľudia, ktorí majú záujem o rozsiahlejšiu rekonštrukciu svojich príbytkov. V súlade so skúsenosťami z predchádzajúcich rokov je možné na týchto akciách zakúpiť, resp. objednať si požadovaný tovar s výraznými zľavami.

Najväčším vystavovateľom bude spoločnosť Konex Elektro, ktorá si na svoju prezentáciu objednala 200 štvorcových metrov. Tento veľkopradajca má v súčasnosti v ponuke výrobky asi 50 výrobcov zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska.

Zaujímavo vyznela aj ponuka výstavy OZAMO, týkajúca sa zariadení na zvýšenie bezpečnosti, medzi ktoré patria aj sirény, autoalarmy, bezdrôtové ovládače, hlásiče a rôzne bezpečnostné systémy.

Na ploche 1 500 štvorcových metrov nájdete 30 vystavovateľov. Oproti vlaňajšiemu roku je to čiastočný pokles, čo Ing. Peter Kubovčík zdôvodňuje skutočnosťou, že viaceré spoločnosti nemusia vystavovať samostatne, pretože sú zastúpené firmou Konex Elektro, taktiež niektoré spoločnosti s Konexom už doslovne splynuli.

Určitou raritou je absencia prisľúbenej účasti piatich talianskych výrobcov. Podľa riaditeľa Prvej košickej výstavnej spoločnosti mali Taliani eminentný záujem o prezentáciu na výstave. Stroskotalo to na postoji talianskych štátnych úradov, ktoré mali účasť svojich výrobcov finančne podporiť. Svoj postoj údajne zmenili potom, čo obdržali fax z Bratislavy. Nečakané odmietnutie Košíc odôvodnili, že účasť talianských firiem podporia len v prípade, že budú vystavovať v hlavnom meste Slovenska. Zatiaľ nie je známe, kto bol na Slovensku odosielateľom faxu, ani aký bol jeho presný obsah. Isté je, že organizátorom košickej výstavy sa takto znížil zisk z akcie a poškodilo to v zahraničí meno celého mesta.

Štvorvýstavu bude možné navštíviť v udenemom temíne v časo od 9,00 do 17,00. Vstupné je 30 Sk.

Nebudú chýbať ani odborné sprievodné podujatia. Prvé z nich vzniklo spoluprácou Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach, Slovenskej elektrotechnickej spoločnosti a Prvej košickej výstavnej spoločnosti. Názov znie Diagnostika vn a vvn zariadení. Cieľom konferencie je informovať odbornú a vedeckú komunitu, zaoberajúcu sa problematikou techniky vysokých napätí, o najnovších pokrokoch vo vyššie uvedenej oblasti. Akcia sa bude konať 24. apríla vo Východoslovenských energetických závodoch na Mlynskej ulici v Košiciach.

Druhým sprievodným podujatím bude Seminár pre mestské polície. Jeho cieľom je vytvoriť priestor pre stretnutie pracovníkov mestských a obecných polícií, kde budú prejednané aktuálne problémy, týkajúce sa činnosti týchto zložiek a budú predstavené nové zabezpečovacie zariadenia požívané MsP a OP. Tento seminár sa uskutoční 25. apríla v budove Magistrátu mesta Košice.

(20.4.2001)
sivo


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/