(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rómske centrum starostlivosti o rodinu pripravujú v Moldave nad Bodvou
@ Aktuálne -> Región     Feb 08 2006 - 17:00 GMT
(TASR) - Rómske centrum starostlivosti o rodinu a zachovania pôvodných remesiel pripravujú v Moldave nad Bodvou v okrese Košice - okolie. Samospráva podala v týchto dňoch na úrad splnomocnenkyne vlády pre rómske komunity projekt v hodnote dva milióny korún, informoval dnes primátor mesta István Zachariaš. Miestne občianske združenie Amare Roma začalo pokusne zisťovať záujem Rómov o služby a mesto zamestnalo na aktivačný príspevok 43-ročnú holičku - Oľgu Rybárovú. Tá strihá Rómov zdarma a spokojnosť je na oboch stranách.
Podľa primátora chcú v Moldave nad Bodvou zrekonštruovať pre potreby centra budovu, ktorú dostali od Košického samosprávneho kraja. "Okrem služieb a sociálnych zariadení, ktoré Rómom chýbajú, by sme chceli oživiť tradičné rómske remeslá, ako je výroba huslí či prútikárstvo" povedal Zachariaš.

V Moldave nad Bodvou, kde žije 1500 - 2000 Rómov, sa už rómska komunita stretáva a rieši svoje každodenné problémy v zariadení Jekhetane Roma. Pre rómske rodiny, ktorým sa zrútil dom, postavili na Budulovskej ulici byty nízkeho štandardu, do ktorých sa nasťahovali v závere minulého roka.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/