(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Juráška: SARIO bude pre samosprávu otvoreným úradom
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Feb 08 2006 - 17:03 GMT
(TASR) - Slovenská agentúra pre rozvoj investícií (SARIO) mení v tomto roku komunikačnú stratégiu a bude podľa jej nového generálneho riaditeľa Milana Jurášku pre regionálnu i miestnu samosprávu "otvoreným úradom".

"Zistili sme, že doterajšia komunikácia nebola dobrá a chceme to napraviť," uviedol dnes Juráška v Košiciach na stretnutí so zástupcami Košického samosprávneho kraja (KSK) a primátormi jeho miest. Dohodli sa na budovaní databázy priemyselných parkov a voľných pozemkov pre investorov a prediskutovali aj otázky ľudských zdrojov, vzdelanostného zázemia a všetko, čo súvisí s prilákaním zahraničných investorov na východné Slovensko.

Hovorilo sa aj o nových investičných pravidlách, platných od októbra minulého roka, ktoré zvýhodňujú investorov v menej rozvinutých regiónoch. Predseda KSK Zdenko Trebuľa ocenil, že iniciatíva vyšla zo SARIO a nie opačne, pretože doteraz sa agentúra často javila ako "nedobytný hrad".

Juráška informoval, že vlani SARIO zrealizovala v KSK sedem projektov zahraničných investícií, prostredníctvom ktorých pribudlo 1 728 pracovných miest. Celkove vlaňajšie investície predstavovali v kraji 136 miliónov EUR, v prepočte 5,1 miliardy SKK. Podľa Jurášku pokračujú intenzívne ďalšie rokovania, ktorých obchodné podrobnosti zatiaľ nechcel zverejňovať.

Stretnutie so samosprávou v Košiciach bolo prvé zo série ôsmich pracovných "road show", ktoré SARIO plánuje zrealizovať do konca februára postupne v Prešove, Banskej Bystrici, Žiline, Trenčíne, Nitre, Trnave a Bratislave.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/