(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Inštitút dohody o vine a treste využil po prvý raz košický prokurátor
@ Aktuálne -> Verejná správa     Feb 09 2006 - 16:27 GMT
(TASR) - Nový inštitút nového Trestného poriadku (TP) - dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a obvineným - aplikoval v praxi po prvý raz prokurátor Okresnej prokuratúry Košice 1. Prokurátor uzavrel v stredu dohodu o vine a treste s dvoma obvinenými, informoval dnes hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Obvinení sa presne pred rokom pokúsili pomocou falšovaných dokladov vylákať úver vo výške 300 000 korún zo Slovenskej sporiteľne, a.s., čím sa v spolupáchateľstve dopustili pokusu trestného činu podvodu.

Filičko spresnil, že okrem dohody o vine uzavreli aj dohodu o trestoch, a to pre jedného z obvinených nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 14 mesiacov a pre druhého obvineného trestný čin odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 2 rokov. Zároveň okresný prokurátor navrhol Okresnému súdu Košice I schváliť túto dohodu. Ak ju súd schváli, vydá skrátený rozsudok, proti ktorému nie je prípustné odvolanie.

Dohodu o vine a treste je podľa nového TP, platného od začiatku tohto roku, možné uzavrieť ak výsledky vyšetrovania dostatočne odôvodňujú záver, že skutok je trestným činom a spáchal ho obvinený, ktorý sa k skutku priznal, uznal vinu a dôkazy nasvedčujú pravdivosť jeho priznania, pripomenul hovorca prokuratúry.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/