(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tiger usurijský a makaky zvýšili atraktívnosť košickej zoo
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Feb 14 2006 - 15:53 GMT
(TASR) - Tiger usurijský a stádo makakov dlhochvostých zvýšili atraktivitu košickej zoo. Tieto druhy má zoo ako jediná na Slovensku, pričom u makakov už prišlo na svet koncom januára aj prvé mláďa, ktoré si matka zatiaľ úzkostlivo stráži.

Tiger usurijský patrí medzi chránené druhy, v prírode prežíva už len 350 kusov, pričom viac ich žije v zajatí. Riaditeľ zoo Karol Seman informoval, že z českej zoo Dvùr Králové získali päťročnú, dobre vyvinutú "dámu". Zatiaľ je v karanténe, po ktorej ju premiestnia do pripraveného výbehu a medzitým jej hľadajú "manžela".

Tigrica sa narodila v moskovskej zoo, kde už mala tri mláďatá, ale pre nedostatok materinského pudu - čo sa v zajatí stáva - ich chovatelia odobrali a odchovali na cumlíku.

Pätnásťčlenné stádo makakov dlhochvostých dostala zoo vlani v septembri ako dar partnerskej zoo v maďarskej Nyíregyháze. "Očakávame, že sa budú milovať a množiť a už teraz sa nám hlásia záujemcovia na výmenu druhov. To, že máme prvý prírastok a čakáme ďalšie dva dokazuje, že opice sú so starostlivosťou a prostredím spokojné," dodal Seman.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/