(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V košickom Dome umenia vystúpia spoločne známi umelci a hendikepované deti
@ Kultúra -> Koncerty     Feb 14 2006 - 15:54 GMT
(TASR) - Podporiť rozvoj osobnosti hendikepovaných detí je jedným z cieľov benefičného koncertu Usmej sa na mňa, ktorý sa v nedeľu 19. februára o 17.00 hod uskutoční v košickom Dome umenia.

Na takmer trojhodinovom koncerte vystúpia Lucia Šoralová, Vašo Patejdl, Katka Knechtová a skupina Peha. Organizátori majú pripravené aj prekvapenie v podobe jednej zo slovenských kapiel. Súčasťou koncertu budú aj recitačné a tanečné vystúpenia detí zo špeciálnych škôl, ktoré napriek svojmu hendikepu v sebe dokázali objaviť výnimočné schopnosti. Večerom bude sprevádzať Adriana Kmotríkova spolu s nepočujúcou deviatačkou Andrejkou.

"Koncert je určený predovšetkým zdravotne postihnutým deťom. Očakávame však od neho aj finančný prínos a výťažok chceme použiť opäť pre postihnuté deti," priblížila zámer organizátorov predsedníčka občianskeho združenia Usmej sa na mňa Erika Bočeková. Ako pripomenula na dnešnom stretnutí s novinármi, združenie vzniklo pred dvoma rokmi. Jeho názvom chceli upozorniť, že úsmev dokáže lámať bariéry a jeho prostredníctvom môžu zdraví ľudia vyjadriť akceptáciu postihnutého dieťaťa a jeho rodiny. Mnohé hendikepované deti nemajú možnosť zúčastňovať sa na podobných akciách, ani prezentovať svoje schopnosti. Vystúpenie so známymi osobnosťami je pre ne nielen plnením snov, ale aj pozitívnou motiváciou zdokonaľovať sa.

Získané prostriedky z koncertu sú určené predovšetkým na zorganizovanie 2. ročníka letného tábora so špeciálnym edukačným programom pre sluchovo, zrakovo, mentálne a telesne postihnuté deti. Ide o ojedinelý projekt integrácie detí s rôznym postihom. Cieľom organizátorov je do budúcna pripraviť "plne" integrovaný tábor zdravých a hendikepovaných detí. Okrem iného majú v pláne rozšíriť canisterapeutické služby zakúpením dvoch šteniatok, ktoré prejdú špeciálnym výcvikom. Vo finálnej fáze je projekt estetizácie priestorov Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, ktoré spolu profesionálnym výtvarníkom maľujú aj hendikepované deti.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/