(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vyše 71 000 korún vyzbierali vlani dobrovoľníci na podporu náhradných rodín
@ Aktuálne -> Rôzne     Feb 16 2006 - 15:47 GMT
(TASR) - Na podporu náhradných rodín vo finančnej núdzi a prevádzku košického Centra náhradných rodín putoval výnos z verejnej zbierky, ktorú vlani zorganizovalo košické občianske združenie Domov v rodine.

Do zbierky, ktorej vyúčtovanie potvrdilo v týchto dňoch Ministerstvo vnútra SR, sa zapojilo vyše 200 dobrovoľníkov - stredoškolákov po celom Slovensku, ktorí vyzbierali vyše 71 000 korún, uviedla dnes pre TASR predsedníčka OZ Eva Lorenzová. O ďalších 50 000 korún prisľúbila obohatiť zbierku Nadácia SPP v rámci svojej iniciatívy Pridáme sa.

Lorenzová informovala, že vlani realizovali pre náhradné rodiny desať projektov. Boli to najmä stretnutia s odborníkmi a podpora náhradných rodín, napríklad rodiny Horváthovcov z Jasova v okrese Košice - okolie, ktorá si vzala do pestúnskej starostlivosti päť detí z detského domova.

Mottom tohtoročných aktivít OZ Domov v rodine bude rozprávka O zlatej rybke a význam osobnej iniciatívy každého pri plnení životných predsavzatí. Združenie bude naďalej organizovať stretnutia náhradných rodín, psychosociálny výcvik dobrovoľníkov a verejné zbierky a burzy, informovala Lorenzová.

OZ Domov v rodine, podporujúce všetky formy náhradného rodičovstva, vzniklo v marci 2002 a jeho aktivity smerujú k naplneniu myšlienky, aby každé dieťa žilo v rodine.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/