(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
OZ Slnko deťom chce pomôcť sprístupniť deťom s mozgovou obrnou delfinoterapiu
@ Aktuálne -> Zdravie     Feb 20 2006 - 16:19 GMT
(TASR) - Pomôcť rodinám detí s detskou mozgovou obrnou sprístupniť finančne náročnú rehabilitačnú starostlivosť delfinoterapiou je cieľom benefičného koncertu Slnko deťom. Uskutoční sa v nedeľu 26. februára v košickom Dome umenia.

Rovnomenné občianske združenie s celoslovenskou pôsobnosťou vzniklo vlani a združuje rodiny, ktoré sa starajú o takto postihnuté deti. Podpredsedníčka združenia Katarína Macková na dnešnom stretnutí s novinármi priblížila ich prvý 15- dňový pobyt na Kryme. "Určite to má význam pre mentálny vývoj, ktorý je u týchto detí najdôležitejší. Moja dcérka 6-ročná Dominika predtým vôbec nevnímala, neregovala ani na rodičov, ani na okolie. Po delfinoterapii sa zmenilo to, že sa začala zaujímať o svet okolo a reagovať na ľudí, ktorých pozná," povedala. Zaujímavou skúsenosťou pre ňu bolo, že delfín vycítil s ktorou časťou tela má dieťa najväčší problém a tú sa mu snažil podopierať.

Takýto pobyt v kúpeľnom meste Jalta však stojí dieťa s rodičom približne 90 tisíc Sk. Zdravotné poisťovne môžu uhrádzať len výkony zaradené v katalógu výkonov hradených z verejného zdravotného poistenia. Uhrádzajú hippoterapiu, delfinoterapia a kanisterapia medzi takýmito výkonmi zaradené nie sú. Preto patrí medzi hlavné ciele združenia hľadať sponzorov, ktorí by im pomohli absolvovať finančne náročnú terapiu.

Bez nároku na honorár sa ich svojím spevom rozhodli podporiť IMT Smile, Braňo Mojsej & Challenge, sólistka divadla Teatro W"ustenrot Ivanka Slušniaková, Richard Rikkon, Samo Tomeček & FREE INNA CAGE a Sloníčatá - deti z detského domova v Šarišských Michaľanoch. Moderátorkou koncertu bude Vera Wisterová. Zlosovateľné vstupné na koncert je 249 Sk.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/