magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Študijný odbor: 63 23 6 - hotelová akadémia

Štúdium na Hotelovej akadémii Južná trieda 10 v Košiciach je 5 ročné.

Prijímacie skúšky sa tu konajú zo slovenského jazyka a cudzieho jazyka, ktorý sa uchádzač o štúdium učil na základnej škole.

Profil absolventa odboru hotelová akadémia

Absolvent je po 5 ročnom štúdiu kvalifikovaný praconík so širokým odborným profilom, schopný riešiť praktické problémy podnikateľskej praxe v hoteliérstve a spoločnom stravovaní a je pripravený aj na samostatný výkon v podnikateľskej sfére.

Predmety

Kto má záujem o štúdium na tejto škole, mal by mať okrem hlavných odborných predmetov dobrý vzťah aj k štúdiu cudzích jazykov, pretože tieto sa v danom študijnom odbore vyžaduú. Na škole sa učí angličtina, ruština, nemčina a francúzština. Na maturitách sa skladajú skúšky z dvoch cudzích jazykov.

Typické stredoškolské predmety z oblasti prírodných vied vzhľadom na charakter štúdia nedominujú. Fyzika a chémia sa tu vyučuje len 1. ročníku a matematika len v 1. až 3. ročníku, ak si ju študent ako voliteľný predmet nevyberie vo vyšších triedach dobrovoľne.

Medzi charakteristické predmety štúdia možno rátať:

Náuka o potravinách * 1. ročník
Náuka o výžive * 2. ročník
Základy cestovného ruchu * 2. ročník
Geografia cestovného ruchu * 3. a 4. ročník
Ekonomika * 2. až 5. ročník
Administratíva, korešpondencia * 2. a 3. ročník
Informatika * 3. až 5. ročník
Účtovníctvo * 4. a 5. ročník

Odborné predmety:

Technika obsluhy * 1. až 3. ročník
Technológia prípravy pokrmov * 1. až 3. ročník
Samostatná prax * 4. a 5. ročník
Hotelový a gastronmický manažment * 4. a 5. ročník
Marketing * 5. ročník

V 4. a 5. ročníku sa študenti môžu rozodnúť medzi voliteľnými predmetmi: matematika, tretí cudzí jazyk, konverzácia v cudzom jazyku, kongresové služby, animácia v hoteli, cvičenia z informatiky.

Na konci 3. ročníka po absolvovaní 1 500 hodín praxe sa študenti môžu prihlásiť k absolvovaniu záverečných skúšok. Ak ich úspešne zvládnu, dostanú výučný list kuchár-časník. Potom môžu pokračovať vo vyšších triedach štúdia. Tieto skúšky sú však nepovinné, pokračovať v štúdiu možno aj bez nich.

Na hodine informatiky

V učebni nagličtiny

Na hodine francúzštiny

V reštaurácii hotela Akadémia

Salónik pre hostí

Stôl, ako ho vedia pripraviť študenti

 

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]