magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Recitál folkovej speváčky, nádherné verše a dojímavé balady
@ Kultúra -> Koncerty      Mar 01 2006 - 17:23 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach symbolicky pripravilo na 8. Marca 2006 nielen pre príslušníčky nežného pohlavia kultúrny zážitok v podobe recitálu folkovej speváčky prepojeného s nádhernými veršami. O svoj talent sa v programe „Pocta múzam“ s návštevníkmi podelí ¼ubov Gerusová z Košíc, známa z dua Vyšívanka.

Priestory Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici sa v stredu o 17.00 zaplnia umením velebiacim ženu v celej nádhere jej bytia. ¼úbivé tóny poväčšinou ruských, rusínskych a ukrajinských piesní budú výnimočne pre tento podvečer popretkávané poéziou obľúbených básnikov v podaní študentov II. stupňa a štúdia dospelých LDO pri ZUŠ Bernolákova 26 v Košiciach.

Príjemnú atmosféru umocnia komorné priestory, romantické osvetlenie a neformálny charakter podujatia. Verše Shakespeara, Valentína Beniaka či Jána Smreka budú poctou žene – múze, ktorá je inšpirátorkou talentovaných umelcov vo všetkých historických obdobiach a vo všetkých kútoch sveta.

¼ubov Gerusová vystúpi tentoraz ako sólistka. Pôvodne pôsobila v zoskupení Vyšívanka, ktoré vzniklo v roku 1991 a od počiatku ho tvorili ¼ubov Gerusová (gitara, spev) a Adriana Ballová (spev). V roku 2003 vyšlo skupine debutové CD/DVD Slovanské balady a piesne. Počas štrnástich rokov existencie skupina odohrala koncerty vo viacerých krajinách sveta (Ukrajina, Maďarsko, Poľsko, Česká repubika, Dánsko, Veľká Británia, USA).

Speváčka patrí medzi víťazov krajského kola súťažnej prehliadky hudobných skupín a sólistov viacerých hudobných žánrov Strunobranie – Folkfórum, ktoré sa uskutočnilo na sklonku minulého roka v Spišskej Novej Vsi.

Spríjemnite si zimný podvečer nádielkou láskavého slova a príjemných melódií. Krajské osvetové stredisko v Košiciach Vás srdečne pozýva.

TLAČOVÁ SPRÁVA (Andrea NITKULINCOVÁ)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]