magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstava: Dámska jazda v Galérii KOS
@ Kultúra -> Výstavy      Mar 01 2006 - 17:28 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach ponúkne v priestoroch svojej Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici návštevníkom pestrú nádielku výtvarného umenia. V piatok 3. marca sa o 16.30 hod. uskutoční vernisáž výstavy ´Dámska jazda´, ktorá návštevníkom predostrie to najlepšie z tvorby košických výtvarníčok.

Aktuálna prezentácia talentovaných dám patrí k tradičným výstavným podujatiam Krajského osvetového strediska v Košiciach. „Myšlienka vystavovať raz do roka práce výtvarníčok vznikla v Klube košických výtvarníkov pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa žien. KOS v Košiciach, ktoré metodicky riadi klub, prevzalo túto ideu a každoročne v marci organizuje prezentáciu tvorby žien z Košického regiónu,“ vysvetlil Andy Gore, metodik KOS v Košiciach pre neprofesionálnu výtvarnú tvorbu. Tentoraz sa divákovi prihovoria výtvarné výpovede dvanástich autoriek z metropoly východu.

Iveta Čapkovičová sa venuje dekoratívnej maľbe, pracuje prevažne s olejom, je pravidelnou účastníčkou všetkých podujatí organizovaných KOS v Košiciach.

Helena Drabantová maľuje olejom a pastelom, prednedávnom sa predstavila verejnosti s tematickou výstavou venovanou Košiciam v Dome umenia. K jej obľúbeným motívom patria aj kvetinové zátišia.

Jarmila Hvizdošová je dlhoročnou členkou Klubu košických výtvarníkov, venuje sa figurálnej tvorbe a krajinomaľbe.

Alena Kelčíková, absolventka Umeleckej priemyselnej školy v Košiciach, maľuje najmä akrylom a olejom.

Všestranne nadaná výtvarníčka Soňa Kotánová je učiteľkou matematiky. Venuje sa maľbe olejom, akrylom, akvarelom a textilným technikám. V poslednom období jej učarovala aj počítačová grafika.

Mária Lenárdová, nová členka Klubu košických výtvarníkov, maľuje hlavne akvarelom a olejom a jej obľúbenou témou sú krajinky.

Eva Lorenzová je pôvodným povolaním architektka, čo sa odráža v jej tvorbe. Typická je ňu kolorovaná kresba, akvarel s motívom mestskej architektúry a krajina.

Viera Marcinová, študentka Technickej univerzity v Košiciach, sa venuje dekoratívnej maľbe. V poslednom čase úspešne experimentuje s technikou monotypie.

Vesna Nehrebeczká, pôvodným povolaním učiteľka, pochádza z rodiny, v ktorej sa každý člen úspešne venuje výtvarnej tvorbe. Venuje sa najmä krajinomaľbe akvarelom a pastelom.

¼ubica Oberučová je učiteľkou v materskej škole. Táto skúsená výtvarníčka sa venuje hlavne dekoratívnej maľbe. Prezentovala sa na viacerých spoločných a samostatných výstavách, úspešne reprezentuje košických výtvarníkov na regionálnych, krajských a celoštátnych výstavných podujatiach.

Viera Szabová je absolventkou Umeleckej priemyslovej školy v Košiciach, dnes pracuje ako počítačová grafička. Do povedomia výtvarnej verejnosti sa dostala v roku 2005, kedy sa prvýkrát prihlásila do súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby organizovanej KOS v Košiciach a získala ocenenia na regionálnej i krajskej súťaži. Maľuje olejom a akrylom.

Učiteľka výtvarnej výchovy na dôchodku Eva Szakácsová maľuje olejom a akvarelom hlavne kvetinové zátišia a krajinky.

TLAČOVÁ SPRÁVA (Andrea NITKULINCOVÁ)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]