magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nemecký koncern T-Systems otvoril pobočku v Košiciach
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 20 2006 - 15:50 GMT
(TASR) - Približne 1 milión EUR investuje v prvej etape nemecký koncern T-Systems do svojej prvej pobočky na Slovensku T-Systems Slovakia, s. r. o., ktorú založil v Košiciach.

Zástupcovi spoločnosti ju ako súčasť celosvetovej siete T-Systems v poskytovaní služieb v oblasti informačných a komunikačných technológií (ICT) prezentovali na dnešnej tlačovej konferencii. Zároveň predstavili nového riaditeľa pobočky Jozefa Ondáša.

Podpredseda vlády a minister financií SR Ivan Mikloš považuje túto investíciu za prevratnú, hlavne z hľadiska napåňania vládou schváleného projektu MINERVA, zameraného na rozvoj znalostnej ekonomiky.

"V tejto súvislosti je vstup T-Systems na Slovensko významným a prevratným krokom, pretože je to prvá veľká investícia, ktorá má pred sebou potenciál významného rastu," uviedol Mikloš. Podľa neho je významné aj to, že investor prišiel s technológiou s vysokou pridanou hodnotou do menej rozvinutého regiónu, čo je v súlade so zámermi vlády pri poskytovaní investičných stimulov. Vicepremiér informoval, že spoločnosti T-Systems Slovakia poskytla vláda na štyri roky 162 miliónov Sk ako investičný stimul, z čoho najpodstatnejšia čiastka pôjde na vzdelávania zamestnancov.

Košická spoločnosť T-Systems Slovakia už zamestnáva prvých 45 ľudí a do konca roka by ich malo byť niekoľko 100 väčšinou s vysokoškolským vzdelaním z oblasti ICT, uviedol člen vedenia T-Systems Olaf Heyden.

"Analyzovali sme sídla, ktoré garantujú najlepšie medzinárodné dodávateľské schopnosti a v tomto ohľade sa javia Košice ako miesto s najlepšími trhovými podmienkami. Rozhodujúci bol aj potenciál mladých talentov s dobrým informačným vzdelaním a vysoký počet ICT expertov," zdôraznil Heyden.

Na základe dobrých trhových podmienok založili preto v Košiciach začiatkom roka 2006 firmu T-Systems Slovakia, ktorá od začiatku marca už pracuje naplno. Zákazníci T-Systems na celom svete tak dostanú svoje služby aj z Košíc. "Máme v úmysle urobiť v Košiciach kľúčové miesto nášho servisného závodu. K špeciálnym oblastiam pobočky patrí správa SAP, Windows, Unix a Linux a dodávka serverových systémov," dodal Heyden.

T-Systems je popredným poskytovateľom služieb v oblasti ICT v Európe. V rámci koncernu Deutsche Telekom obsluhuje od 1. januára 2005 segment firemných zákazníkov. Spoločnosť má takmer 52 000 pracovníkov vo viac ako 20 štátoch. Vlani dosiahla celkový obrat temer 12,9 miliardy EUR, v prepočte 481,6 miliardy SKK.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]