magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Približne štvrtinu košických ZŠ zasiahli chrípkové prázdniny
@ Aktuálne -> Školstvo      Mar 22 2006 - 18:11 GMT
(TASR) - Približne štvrtina zo 41 základných škôl v Košiciach už mala v marci, alebo bude mať do konca týždňa chrípkové prázdniny.
Kvôli vysokej chorobnosti sa rozhodli k dnešnému dňu prerušiť vyučovanie na deviatich základných školách, informovala pracovníčka oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Magdaléna Martinove. Na dvoch školách skrátili vyučovanie a zrušili hromadné aktivity.
Riaditelia škôl využili svoje kompetencie a metodické usmernenie Ministerstva školstva SR, aby zabránili prípadnej pandémii chrípky. Prihliadali aj na blížiaci sa víkend, ktorý predåži pobyt deti mimo kolektívu a pomôže zlepšiť epidemiologickú situáciu, dodala Martinove.

Vysokú až 40-percentnú chorobnosť zaznamenali na ZŠ Podjavorinskej na košickom Luniku IX a na ZŠ Želiarska. Viac ako 30 percent žiakov ochorelo na ZŠ Masarykova, Fábryho a Trebišovská.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]